Quaisons klartecken: redo för spel

För två veckor sedan behövde landslagsanfallaren kryckor för att ta sig fram. Nu säger Robin Quaison att foten är bra och att han är redo för spel.

ANNONS
|

Med bara två veckor kvar till landslagssamlingen gick anfallaren Robin Quaison på kryckor.

Då surrades det om att anfallaren skulle kunna missa Sveriges EM-kvalmatcher mot Malta och Spanien.

Men 25-åringen själv har aldrig varit orolig.

- Jag vet att många har sett bilderna där jag gjorde en intervju och det såg ganska allvarligt ut men det var av säkerhetsskäl som jag hade de där sakerna. Jag har inte varit så orolig, säger han.

ANNONS

Seger viktigare än speltid

Quaison säger att han har tränat för fullt under två landslagsträningar och menar att han – om förbundskapten Janne Andersson vill – är redo att spela från start redan hemma mot Malta på Friends arena på fredag.

Å andra sidan är han inne på att det egentligen inte spelar någon större roll om han får spela eller inte.

- Spelar jag 90 så spelar jag 90, om jag inte gör det så gör jag inte det. Det är inte det som är det viktiga, det viktiga är att vi vinner, säger han.

Mainz-spelaren slog sig in i Anderssons startelva i kvalstarten i mars. Han tackade för förtroendet och gjorde mål mot både Rumänien och Norge.

- Det är inget som jag tänker på nu. Det som jag gjorde var för några månader sedan. Jag måste göra det igen. Jag kan inte tänka på vad jag gjorde då. Det är två nya matcher nu och jag måste fortsätta, säger han.

ANNONS

Johansson tillbaka

Även Jakob Johansson, som lämnade den senaste samlingen med ryggsmärtor, säger att han är redo för spel igen.

Men mittfältaren som missade VM-slutsspelet i Ryssland på grund av en korsbandsskada kommer från en skadefylld säsong i franska Rennes.

- Under året har det varit för mycket, det kan man lugnt säga. Senast var det ryggen som gjorde att jag inte kunde springa ordentligt, säger Johansson.

Han fortsätter:

- Jag tog det ganska lugnt att komma tillbaka från ryggen när jag var tillbaka i Rennes, i och med att det spekulerades lite i att ryggen kom till följd av att jag fick problem med höger knä i januari och att jag hade kommit tillbaka lite för fort efter det.

- Men efter det har det känts bra fysiskt.

ANNONS
TT

ANNONS