Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexia Putellas missar EM. Arkivbild.
Alexia Putellas missar EM. Arkivbild. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Putellas missar EM – korsbandet av

Den spanska fotbollsstjärnan Alexia Putellas kommer inte att spela EM i England. Mittfältsstjärnans korsband är av, bekräftar det spanska landslaget.

Alexia Putellas har haft ett otroligt år. I vintras vann hon Ballon d'Or, priset som världens bästa spelare, hennes Barcelona gick obesegrat genom den spanska ligasäsongen och tog sig till final i Champions League.

Men nu verkar 28-åringens tur ha tagit slut.

På en träning inför Spaniens EM-premiär på fredag skadade sig Putellas. I ett första uttalande skrev det spanska fotbollsförbundet att Putellas skulle föras till sjukhus för undersökningar av vad man då kallade ett vrickat knä.

Några timmar senare visade ett klipp Putellas hoppandes på kryckor i sjukhuskorridoren.

En stund senare kom också beskedet från förbundshåll: det främre korsbandet i vänster knä är avslitet. Drömmen om EM-spel grusades därmed.

Putellas är Spaniens, om inte hela EM:s, största stjärna och har varit en bidragande faktor till att spanjorskorna tippats gå långt i mästerskapet. Men frågan är hur det blir nu.

Putellas är den senaste spanska stjärnan att missa mästerskapet men inte den första. För några dagar sedan meddelade Jennifer Hermoso att hon inte läkt tillräckligt från en knäskada för att delta. Även Salma Paralluelo har fått lämna återbud.