En ensam kameraman på läktaren när Chelsea mötte Norwich tidigare i sommar. Nu tillåts ett begränsat antal åskådare i ett pilotprojekt där åtta engelska fotbollsklubbar ingår.
En ensam kameraman på läktaren när Chelsea mötte Norwich tidigare i sommar. Nu tillåts ett begränsat antal åskådare i ett pilotprojekt där åtta engelska fotbollsklubbar ingår. Bild: Julian Finney

Publik tillbaka i pilotprojekt

ANNONS

Carlisle United blev den första engelska fotbollsklubben som fick välkomna tillbaka publik på läktarna i ligaspel sedan coronapandemin startade.

Klubben i League 2, den engelska fjärdedivisionen, fick ta emot 1 000 åskådare på Brunton Park i sin match mot Southend.

Carlisle är en av åtta klubbar som ingår i den brittiska regeringens pilotprojekt för att tillåta ett begränsat antal åskådare på fotbollsmatcher.

Två matcher i Championship, den näst högsta serien, fick också ta emot 1 000 åskådare på läktarna, Norwich–Preston och Middlesbrough–Bournemouth.

Från början var det meningen att en tredjedel av publikkapaciteten skulle tillåtas på försöksmatcherna, men en ökning av antalet coronafall i Storbritannien har gjort att gränsen sänktes till 1 000 åskådare.

ANNONS

I förra månaden fick Brighton ta emot 2 500 åskådare i en träningsmatch mot Chelsea.

ANNONS