Undantagen kring inreseförbudet öppnar för att bland annat NHL och NBA ska kunna komma i gång igen, liksom proffstourerna i tennis och golf. På bilden syns basketspelarna DeMarcus Cousins i Golden State Warriors och Serge Ibaka i Toronto Raptors. Arkivbild.
Undantagen kring inreseförbudet öppnar för att bland annat NHL och NBA ska kunna komma i gång igen, liksom proffstourerna i tennis och golf. På bilden syns basketspelarna DeMarcus Cousins i Golden State Warriors och Serge Ibaka i Toronto Raptors. Arkivbild. Bild: Gregory Shamus

Proffsidrottare tillåts inresa i USA

ANNONS

USA ska undanta vissa utländska idrottare från inreseförbudet i landet, sade Chad Wolf, tillförordnad minister för inrikes säkerhet i USA, i ett uttalande på fredagen.

– I det läge vi befinner oss i behöver amerikaner sin sport. Det är dags att återöppna ekonomin och det är dags att vi får tillbaka våra professionella idrottare i arbete, sade Wolf.

Den amerikanska idrotten stängde i stort sett ned efter att coronakrisen slog till ordentligt i USA, men de nya aviserade undantagen öppnar nu för att bland annat NHL och NBA ska kunna komma i gång igen, liksom proffstourerna i tennis och golf.

ANNONS

Ligorna som inkluderas i undantaget från inreseförbudet till USA är baseballigan MLB, NHL, basketligorna NBA och WNBA, golfens PGA- och LPGA-tourer, samt tennisens ATP- och WTA-tourer.

Förutom idrottarna undantas även närstående och nödvändiga medarbetare i ligorna från inreseförbudet.

Vita huset har infört reseförbud från resenärer från Kina, Iran och stora delar av Europa för att försöka stävja utbrottet av covid-19.

ANNONS