Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Portugisiska fotbollsprofilerna Cristiano Ronaldo, vänster, och José Mourinho, höger, under tiden i Real Madrid.

Pressade portugiser i stormöte i Manchester

En ifrågasatt tränare mot en återvändande och våldtäktsanklagad storstjärna. När Manchester United tar emot Juventus i Champions League är José Mourinho och Cristiano Ronaldo i fokus.

De två portugiserna har varit rubrikernas män under den europeiska fotbollssäsongens inledning. 55-årige Mourinho, Manchester Uniteds tränare, var pressad efter flera förluster i inledningen av Premier League men har fått lite andrum efter en positivare trend.

33-årige Ronaldo, Juventus anfallsstjärna, har öst in mål för sin nya klubb men har också de senaste veckorna omgärdats av våldtäktsanklagelser. Anklagelser som Ronaldo själv förnekar.

På tisdagskvällen är det däremot fokus på det sportsliga när United, som har inlett Europaspelet med 3–0 mot Young Boys och 0–0 mot Valencia, tar emot obesegrade Juventus i den tredje gruppspelsomgången.

- Enligt min mening är Juventus mer än bara en utmanare till att vinna Champions League den här säsongen, säger José Mourinho.

Ronaldo, utvisad mot Valencia (2–0) i CL-premiären och avstängd mot Young Boys (3–0), spelade sex säsonger i United och vann bland annat Champions League en gång och Premier League vid tre tillfällen.

Nu återvänder han till sin gamla arena Old Trafford för blott andra gången i karriären. Senast det hände var med Real Madrid för fem och ett halvt år sedan då Mourinho var tränare för det spanska storlaget. Ronaldos 2–1-mål resulterade då i att United slogs ut i Champions Leagues åttondelsfinal.

- Det var en fantastisk kväll, har Ronaldo tidigare sagt.

- Han (Ronaldo) är en av de bästa spelarna genom tiderna. Så enkelt är det, säger Mourinho.