Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseas tränare Maurizio Sarri under sin presskonferens inför torsdagens bortamatch mot Malmö FF i 16-delsfinalen av Europa League.

Pressad Sarri ville inte blicka bakåt

Frågorna handlade om den stora förnedringen mot Manchester City och om ett ifrågasatt ledarskap. Pressade Chelseatränaren Maurizio Sarri ville dock inte blicka allt för mycket bakåt.

I knappt åtta minuter stannade Chelseatränaren Maurizio Sarri på podiet under presskonferensen inför torsdagens bortamöte med Malmö FF i 16-delsfinalen av Europa League. Efter åtta frågor från den brittiska pressen var allt över. Även om han själv vävde in mötet med skåningarna i sina svar handlade i princip allt om söndagens 0–6-förnedring mot Manchester City och italienarens förmåga att motivera stjärnorna i Londonklubben.

- Senast var det inget problem med motivationen. Vi kunde bara inte hantera den första motgången i matchen. Vi började bra de första fem minuterna, men vi kunde inte hantera situationen efter det första målet, sade Sarri.

"Snackade i en timme"

Dagen efter storförlusten hade laget ett möte om matchen.

- Självklart. Vi snackade i en timme, men jag tror att det är bättre att jobba på och vara ute på planen.

Chelsea har inte gjort mål på bortaplan på det nya året och har fyra raka förluster och en oavgjord utanför Stamford Bridge under 2019. I Premier League har laget halkat ned till en sjätteplats och har i nuläget ingen plats i Champions League (topp fyra) nästa säsong. Å andra sidan kan Chelsea nå CL-spel genom att vinna Europa League, men Sarri vill inte se turneringen som extra viktig.

- Matchen i morgon (torsdag) är det viktigaste, sade Sarri innan han rabblade upp lagets spelschema för hela februari.

Förutom MFF på torsdagen och returen i London en vecka senare, väntar Manchester United i FA-cupen på måndag, Manchester City i ligacupfinal (24 februari) och därefter Tottenham i Premier League (27 februari). Alla matcher och alla turneringar är lika viktiga, menade italienaren.

- Vi måste ha kortsiktiga mål, men ha långsiktiga drömmar, sade 60-årige Maurizio Sarri.

Anfallaren Pedros presskonferens höll på i tolv minuter, men även då handlade frågorna om allt annat än Malmö FF.

- Det har varit jobbigt och det är antagligen den jobbigaste veckan vi har haft under säsongen. Men vi har lagt det bakom oss nu. Det viktigaste är i matchen i morgon (torsdag), sade spanjoren om storförlusten mot Manchester City.

"Följer Maurizios idé"

När det letas förklaringar till Chelseas bristande form har det lyfts fram att spelarna haft svårt att förstå Sarris spelidé. Pedro köpte inte frågeställningen.

- Alla i laget följer Maurizios idé och det är att pressa väldigt högt, ligga kompakt och skapa chanser genom att ha ett stort bollinnehav. Jag anser att laget är redo för det, men ibland är det svårt att spela på det sättet. Det beror också på motståndarna, sade 31-åringen.

Han upprepade gång på gång att fokus är mötet med MFF och att laget inte tittar i backspegeln.

- Om vi vinner är det ett bra sätt att få tillbaka självförtroendet, sade Pedro.