Göteborg firar Christen Press 1–0-mål.

Press bakom efterlängtad seger

Efter en oavgjord och en förlust. Då var det tredje gången gillt för Göteborg i damallsvenskan. Christen Press låg bakom 3–1-segern med sina två mål.

|

Göteborg studsade tillbaka efter den tunga 1–3-förlusten hemma i senaste omgången mot Hammarby och vann mot Limhamn Bunkeflo hemma med 3–1.

Samtliga av matchens fyra mål skulle dröja till andra halvlek. Och det var Göteborgs nya amerikanska stjärnaChristen Press som stod för hälften av dem. Tre minuter efter avspark i andra kom Press första av två mål. Sedan kom det andra en kvart senare, men däremellan hann Limhamns Mia Persson sticka in med ett kvitteringsmål. Alldeles efter hennes andra ledningsmål slog Elin Rubensson in en straff och fastställde slutresultatet till 3–1.

Den 29 april kommer att gå till historieböckerna för nykomlingen IFK Kalmar. Varför då? Jo, de har vunnit sin första match någonsin i damallsvenskan. Den kom dessutom på bortaplan mot Vittsjö. Med kvarten kvar satte Folashade Pratt matchens enda mål och blev hjälte för sitt Kalmar.

Piteå fortsätter att gå obesegrat i damallsvenskan, efter tre omgångar har de tre raka segrar. Den tredje kom hemma mot Djurgården. Andrea Norheim inledde målskyttet i den 11 minuten, och 20 minuter efter satte Julia Karlenäs 2–0, vilket blev slutresultatet. De leder tabellen på nio poäng.