Östersundsklacken visar att den gärna vill behålla tränaren Graham Potter.
Östersundsklacken visar att den gärna vill behålla tränaren Graham Potter.

Potter tillåts prata med Swansea

Graham Potter och Swansea för diskussioner om en gemensam framtid. 

ANNONS
|

Sotirios Papagiannopoulos lämnar Östersund för FC Köpenhamn. Däremot är inget klart kring Ken Sema, Saman Ghoddos – eller när det gäller veckans medieföljetong om Graham Potter och Swansea.

Östersund kallade till presskonferens efter lagets tredje raka seger. Där meddelade ordföranden Daniel Kindberg att han har varit i kontakt med Swanseas ordförande Huw Jenkins och gett den walesiska klubben tillåtelse att prata med Graham Potter om ett kontrakt.

- Jag utgår från att han tränar Östersund när vi möter Hammarby efter uppehållet. Men man vet aldrig vad som händer i fotboll, säger Kindberg.

ANNONS

Graham Potter själv har haft inledande samtal med klubben och såg lättad ut över att kunna vara ärlig mot den samlade mediekåren.

- Vi har pratat lite kort men mitt fokus har varit på laget här med många matcher senaste tiden.

"Var känslosamt"

Det blev en lång vandring för att tacka publiken efter sista matchen före VM-uppehållet.

- Det var känslosamt, man hinner tänka på alla sju år här. Vi har gjort fantastiska saker under åren, säger Potter.

Nu väntar två veckor spansk solsemester med familjen och fortsatta funderingar.

- Det är smickrande att de är intresserade. Det är en storklubb med många fans och en imponerande historia. Det är en intressant klubb helt klart.

ANNONS

Någon djupare analys har han inte gjort ännu.

- Det vore inte respektfullt mot Östersund när jag har fullt upp här. Men det är ju en före detta Premier League-klubb som vill tillbaka upp.

Trots att en eventuell övergång skulle innebära en flytt hem till brittiska öarna och jobb för en storklubb så är bytet inte givet.

- Nej, jag trivs väldigt bra här och har ett väldigt bra liv här. Ska det bli en flytt så ska verkligen allt stämma, fastslår Potter.

Inget pris

Han har nyligen förlängt sitt kontrakt med Östersund, som kan förvänta sig ekonomisk kompensation om tränaren lämnar klubben.

Uppgifterna om att det vara en liten övergångssumma dementerar Daniel Kindberg.

- Det är nog någon agent som spridit i media. Det blir en förhandling mellan oss och klubben i så fall, säger Kindberg, som inte vill sätta något pris på sin demontränare eller uppge några namn han önskar som ersättare.

ANNONS

Det finns också ett mycket stort intresse för Saman Ghoddos och Ken Sema.

- Det kommer vi att överväga tillsammans med vår huvudtränare i sommar. Men vi ska vara med och tävla efter uppehållet, säger Kindberg.

Efter 2–0 mot Häcken verkar laget ha hittat tillbaka till det vinnande spelet från i höstas.

Frågan är om Potter fortsätter resan.

TT

ANNONS