Till sommaren är det tänkt att prins Carl Philip Bernadotte ska tävla i Porsche Carrera Cup i Falkenberg.
Till sommaren är det tänkt att prins Carl Philip Bernadotte ska tävla i Porsche Carrera Cup i Falkenberg. Bild: MATHILDA AHLBERG

Positivt besked - Västkustloppet planeras att köra

Ingen STCC-klass. Men Västkustloppet ser ut att genomföras i sommar.

ANNONS
|

För ett par veckor sedan rapporterades det att STCC-klassen inte skulle komma till Falkenberg och Västkustloppet. Men arrangören Falkenbergs MK berättar om ett positivt beslut som just nu gäller för sommarens motortävling.

– Vi ska köra, om inte förutsättningarna ändras. Alla var överens om det. Vårt beslut grundar sig i att vi har tillstånd att köra tävlingen utan publik. Men vi kommer ha stenkoll på sjukvården. Tycker inte akuten i Varberg att vi ska köra då de har för hög belastning, då gör vi inte det, säger Ronny Andersson, Falkenberg MK:s ordförande.

Ett annat ljus i coronamörkret för motorklubbens del är den efterlängtade trafik som nu drar igång.

ANNONS

– I morgon (läs; onsdag) är första gången i år som vi släpper en bil på banan. Normalt börjar vi köra innan påsk. Det känns bra för de som utövar motorcykel och bil, Det är därför vi har en motorklubb.

Prins Carl Philip kör Porsche Carrera Cup

Andersson säger att STCC:s avhopp bara är att acceptera, men det finns ett glädjande besked kring sommarens tävling.

– Vi har fått tillbaka Porsche Carrera Cup efter tre år. Prins Carl Philip kommer troligtvis att köra här. Vi är jätteglada att de kommer, säger han och tillägger att Ginetta, Legends och V8 Thundecar är ytterligare några klasser som planeras att köras.

Även om ingen publik kommer att tillåtas på Falkenbergs motorbana kommer de motorintresserade förhoppningsvis få möjlighet att följa dramatiken hemifrån.

– Vi har för avsikt sända på söndagen direkt i någon kanal, kanske på Youtube. Det återstår att se, men vi jobbar på det.

Coronaviruset tvingar till stora förändringar

Men med de rådande restriktioner ställs det ännu högre krav på arrangemanget för att det ska kunna genomföras. Att förhindra spridningen av coronaviruset innebär att arrangören tvingas till en rad åtgärder.

– Normalt sett är det en förare och sex, sju mekaniker i depån. I år kommer samtliga team halveras för att minimera personalen i depåerna. Vi kommer sprida ut alla team så de har ett varsitt tält och inte samlas i för stora klungor. Förarmöten och dylikt kommer göras inomhus och klass för klass, berättar Andersson och fortsätter:

ANNONS

– Vi kommer ha extra städning. Restaurangen kommer inte vara öppen, utan maten lagas där och sen körs den ut i färdiga portionsförpackningar. Det är mer planering nu än inför en tävling med storpublik.

ANNONS