Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Guidetti kommer inte att spela VM-genrepet mot Peru, men han kommer att vara spelklar till VM, säger förbundskapten Janne Andersson.

Positiva besked om Guidetti

John Guidetti spelar inte mot Peru. Men Janne Andersson är övertygad om att anfallaren är spelklar till VM.

Guidetti tränade inte med fotbollslandslaget på Ullevi på fredagen, dagen före VM-genrepet mot Peru. Men det finns i nuläget ingen risk för att han ska missa mästerskapet på grund av sin fotskada.

- John var kvar på hotellet och körde ett riktigt bra pass där, det har gått framåt jättemycket de senaste dagarna. Men vi forcerar inte in det till matchen, vi har ändå valt att han inte ska vara med. Han ska fortsätta jobba med rehab över helgen för att, räknar vi med, kunna köra för fullt när vi åker till Ryssland på tisdag.

Det innebär också att Ken Sema, som kallades in till truppen när Guidetti skadade sig, lämnar laget efter Peru-matchen. Sverige kommer inte att ta med någon reserv till Ryssland, trots att det går att byta ut skadade spelare så sent som 24 timmar före VM-premiären.

- Inte som det är nu, det kommer vi inte att göra. Om något annat händer med John eller någon annan så är det ett annat läge. Men jag räknar med att vi har 23 spelare friska på tisdag och vi åker med dem, säger Janne Andersson.