Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pontus Wernbloom avslutar sin långa spelarkarriär. Arkivbild.
Pontus Wernbloom avslutar sin långa spelarkarriär. Arkivbild. Bild: Anders Bjurö/TT

Pontus Wernbloom avslutar karriären

IFK Göteborgs veteraner faller ifrån en efter en.
Nyligen tvingades Jakob Johansson ge upp spelarkarriären. Nu tackar även Pontus Wernbloom för sig.
En knäskada sätter stopp för vidare spel.

Till IFK Göteborgs webbplats säger 35-åringen:

"Det känns tråkigt. Men jag är glad att jag fick avsluta karriären just i Blåvitt. Det var drömmen att spela här redan som liten grabb. Under åren utomlands ville jag avrunda allt på Kamratgården."

Trots åtskilliga år i utländska klubbar hann den hårdföre mittfältaren med 186 matcher och 55 mål för IFK Göteborg. Med klubben, som han tillhörde i sju säsonger, blev han även svensk mästare och cupvinnare

En förestående knäoperation följd av en längre rehabilitering fick Wernbloom att redan nu bestämma sig för att han spelat sin sista match som elitspelare.

"Jag hade gärna kört på men kroppen vill inte riktigt så mycket som jag vill. Det känns bittert. Det är ett svårt beslut att fatta men jag måste lyssna på kroppens signaler. Jag tror på laget och vet att vi har något bra på gång. Helst av allt hade jag velat bidra på planen även i fortsättningen och sluta på mina egna villkor", säger han till klubbens webbplats.

Wernbloom återvände för två år sedan till IFK Göteborg efter elva utlandsår i klubbarna AZ Alkmaar, CSKA Moskva och Paok Thessaloniki.

Mellan 2007 och 2016 spelade han även 51 landskamper.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud:

"Pontus har ett driv och en passion som på många sätt personifierar det som IFK Göteborg ska vara. Han är en kravställare både på sig själv och sin omgivning, men också en genomfin människa som ofta har ett leende på läpparna. Han bidrar starkt till en härlig, kravställande och glädjefylld atmosfär på Kamratgården. Pontus har haft en fantastisk karriär och gjort stora avtryck i alla lag som han har spelat i. Vi tackar honom för allt han har gjort för IFK Göteborg."