Martin Ponsiluoma blev tia i masstarten.
Martin Ponsiluoma blev tia i masstarten. Bild: Matthias Schrader/AP/TT

Ponsiluoma tia när Bø vann VM-genrepet

Norges Johannes Thingnes Bø knäckte alla konkurrenter och tog en överlägsen seger i masstarten. Martin Ponsiluoma blev bästa svensk på en tiondeplats, trots fyra bom.
– Det var slitigt hela vägen, men jag är nöjd ändå, säger Ponsiluoma till TT.

ANNONS

Bara två svenska åkare fanns med i startlistan till herrarnas masstart, det sista världscuploppet innan VM drar i gång i slovenska Pokljuka den 10 februari.

Men det ville sig inte riktigt för varken Sebastian Samuelsson eller Martin Ponsiluoma.

Ponsiluoma, som visat stark åkform hela säsongen, bommade ett skott vardera i alla fyra serier, medan Samuelsson bommade totalt tre skott. Det var ändå Ponsiluoma som placerade sig bäst av de båda blågula åkarna när han åkte in som tia, 1.05 bakom segraren Bø och med åttonde bästa åktid. Samuelsson blev 13:e.

– Det var ett väldigt tufft lopp, slitigt hela vägen. Men jag är nöjd ändå med slutplaceringen, säger Ponsiluoma.

ANNONS

TT: Hur är känslan i åkningen inför VM?

– Jag känner mig trygg ändå. Jag har känt mig lite sliten under de här tävlingarna på hög höjd, men jag tror att det blir bra nu med en lite lugn vecka innan pre-camp med laget. Formen kommer inte vara några problem på VM, det är jag säker på.

Även Samuelsson känner sig trygg inför VM efter svaren han fick under masstarten.

– Jag tycker det var ett stort steg framåt i dag. Jag känner mig bättre acklimatiserad till höjden i dag, så det var bra. Lite surt med bommarna, men så är det ibland. Det kändes ändå skönt att jag fick ett bra skidåkningslopp och det var kul att tävla i dag, säger han till TT.

Bø fick därmed precis det VM-genrep han ville ha när han vann i överlägsen stil före Quentin Fillon Maillet, Frankrike och Jakov Fak, Slovenien.

Marie Carlsson/TT

ANNONS