Justin Pogge räddade 47 skott mot Växjö. Han kunde dock inte rädda sitt Rögle från en ny förlust. Arkivbild.

Pogges storspel räckte inte för Rögle

Justin Pogge fick sin personliga revansch med hela 47 räddningar. Inte ens hans makalösa insats kunde dock ge Röglerevansch. Serieledarna Växjö var numret större i Vida arena och vann med 3–0.

|

Det skiljer mer än bara tabellpositioner mellan en serieledare och en tabelljumbo.

Det kunde dock ha skiljt mycket mer ändå i det andra mötet på två dagar mellan Växjö och Rögle om det inte vore för Justin Pogge i Röglemålet. Även om han räddade det mesta som gick att rädda kunde han inte rädda Rögle från en 0–3-förlust.

Efter en mållös förstaperiod inledde Växjös Martin Lundberg målskyttet tidigt i andra perioden. Brendan Shinnimin vann puck bakom kassen och hittade Lundberg framför densamma med en elegant backhand.

- Det var en grym pass. Bara att störta in på mål, sade målskytten om Shinnimins assist till C More.

Lundberg, Shinnimin och Andrew Calof i förstakedjan var i symbios.

- I dag fungerade det riktigt bra. Vi skapade mycket lägen och hade bud på några fler mål, sade Lundberg.

Inget stoppade Reddox

Att Växjö hade bud på fler var en underdrift. 19 Växjöskott på mål bara i andra perioden sade det mesta.

Stora delar av den andra perioden kantades av ett frenetiskt hemmatryck, där Justin Pogge i Röglemålet bland annat fick göra en högkalibrig trippelräddning.

Pogge, som kvällen innan mot samma motstånd slagit av sin målvaktsklubba mot sargkanten i ren frustration efter att ha blivit utbytt, inledde den tredje perioden med en ny superparad.

Inte ens Pogge kunde dock stoppa Liam Reddox från att göra 2–0 med 44.19 på klockan. Växjökaptenen åkte sig fri, hakades upp av en Rögleklubba, tappade balansen, men lyckades mitt i fallet dundra in pucken i kassen. Samtidigt som han själv gled rakt in i sargen bakom målet.

Mexikansk vila

Den puck som gav 3–0 i slutminuterna gled desto långsammare. Andrew Calof spelades fri av sina lekkamrater i förstakedjan och kunde, via Pogges benskydd, se hans avslut retsamt glida in i nät.

Där och då fastslogs det att Växjö går till landslagsuppehåll som serieledare i SHL.

- Nu får vi hälla upp en tequila och ta en ledig söndag, sade Växjötränaren Sam Hallam till C More.

Om det blir någon vidare trivsam vila för Rögle, fortsatt tabelljumbo, är tveksamt.

- Vi har för många som alibispelar och inte jobbar. Vi är bra med i två perioder men i den tredje har vi inte kraft. Vi måste bli mer desperata, sade Rögletränaren Anders Eldebrink till C More.