Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jimmy Durmaz.

Playoff-truppens joker: Jimmy Durmaz

Han är ingen startspelare i Janne Anderssons huvud. I stället ses Jimmy Durmaz som en joker i Sveriges playoff-trupp till matcherna mot Italien.

Ludwig Augustinsson, Marcus Berg, Ola Toivonen, Martin Olsson... en efter en lämnade de fysiologen Paul Balsoms tuffa löpträning på Friends arena.

Efter flera vändor mellan de prydligt uppradade konerna var det bara två kvar: Marcus Rohdén och Jimmy Durmaz.

Rohdén för att han skulle hålla Durmaz sällskap.

Durmaz för att han behövde konditionsträningen efter att ha varit borta från spel sedan den 24 september, då han ådrog sig en ljumskskada i Toulouses bortamöte med Marseille i Ligue 1.

Men trots att 28-åringen bara har tränat för fullt i drygt en vecka fick han en plats i förbundskapten Janne Anderssons playoff-trupp till matcherna mot Italien, Friends arena på fredag och San Siro på måndag.

"Inte en startspelare"

- Jimmy har egenskaper som gör att jag vill ha med honom i den här truppen, han har avgörande egenskaper. Han är inte en startspelare för mig men han är ändå så pass bra med sin erfarenhet, sina egenskaper, så att jag ville ha med honom, säger Andersson.

- Sedan att han är inte är i sin absoluta toppform, det kanske är tveksamt utifrån matchtid. Men spelare som är skadade tränar ofta hårdare än de som spelar.

Och det är villkor som Durmaz har gått med på.

Vet förutsättningarna

- Janne och jag har haft väldigt bra snack under hela min skadeperiod, de här fem, sex veckorna. Vi vet var vi har varandra. Han har sagt det till mig också, att han inte ser mig som en startspelare men att jag är viktig för att komma in och avgöra eller förändra en matchbild, säger han.

- Jag är här för att spela och kommer göra allt för att få spela, så jag kommer förbereda mig för att starta. Sedan vet jag hur förutsättningarna är.

Skadan ska vara läkt men ändå finns det viss oro hos Jimmy Durmaz. Han vet inte hur ljumsken reagerar när belastningen ökar.

- Det är lite så med ljumskskador. Man ska vara lite försiktig, men jag har tränat en vecka och har varit symptomfri. Nu får vi se hur det känns, säger han.