Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

All anledning att jubla. Ken Sema är uttagen i landslaget igen och en nyckelspelare när Östersund spelar om en slutspelsplats i Europa League borta mot Athletic Bilbao. Arkivbild.

Planen tydlig för Ken Sema

Ken Sema har bestämt sig. Först ska han ta Östersund vidare i Europa League, sedan ska han hjälpa Sverige till VM.

Mittfältaren Ken Sema hann bara ta två steg in i hotellreceptionen i Bilbao innan han vände och gick ut igen. Med en väska på ryggen och en annan i näven korsade han gatan och ställde sig med ryggen mot floden Nervión för att svara på frågor kring det som väntar på torsdagskvällen.

När han hade pratat klart med tv, skrivande och radio var medspelarna incheckade, klara och på väg ut i den spanska sensommarvärmen.

Men det spelade ingen roll för Sema.

- Det kan inte bli så mycket bättre än så här, säger han.

- Eller kan det?

Jo, det kan ju det.

Om 24-åringen får som han helst av allt vill kommer hösten, vintern och våren bestå av fortsatt spel i Europa League och sedan ska allt toppas med sommarens VM-slutspel i Ryssland.

Först av allt väntar mötet med Athletic Bilbao på San Mamés.

"Är häftigt"

- De ska vara bra hemma har jag hört och de har mycket fans, och det kommer säkert bli hyfsat fullsatt. Det är häftigt, samtidigt är vi här nu och vi är ett bra lag och vi har stor chans att vinna, säger han.

- Vi gjorde mycket bra senast vi mötte dem. Vi spelade ut dem stundtals, vi skapade lägen men vi gjorde inte så många mål som vi borde ha gjort. Nu är det bara att spela som vi har gjort innan – och se till att göra mål.

Med 2–2-matchen hemma toppar Östersund tabellen på sju poäng. Seger mot Athletic Bilbao, samtidigt som Hertha Berlin inte vinner mot Luhansk, innebär att den allsvenska klubben är vidare i Europa League.

- De (Athletic Bilbao) behöver vinna för att kunna gå vidare och vi kan spela lite utan press. Det är ett häftigt läge vi har, säger Sema.

I Anderssons trupp

Efter matchen i Bilbao väntar ett bortamöte med Jönköping Södra och sedan ska Ken Sema rikta in sig på Sveriges VM-playoff mot Italien.

Mittfältaren var med i förbundskapten Janne Anderssons senaste trupp, kvalavslutningen mot Luxemburg och Nederländerna, och finns med igen när kvalet till VM i Ryssland ska avgöras den 10 och 13 november.

- Det betyder otroligt mycket att få vara med i landslaget och det är en dröm som jag har haft sedan jag var liten. Nu är jag där och jag kan hjälpa ett land att få spela VM. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det är otroligt stort, säger Sema, som senast inte fick någon speltid.

- Det där med landslaget... Det var bara: "Shit, nu är jag verkligen här", och nu får jag vara med igen och det kan bli VM nästa år. Just nu går allt riktigt bra.