Pittsburghs Matt Murray räddade det mesta i mötet med ligaledaren Tampa Bay.

Pittsburgh chockade ligaettan

|

Pittsburgh överraskade ligaledande Tampa Bay med att sätta tre av de fem första skotten laget fick i väg mot målvakten Andrej Vasilevskij under första perioden.

Riley Sheahan, Phil Kessel och Sidney Crosby stod för målskyttet, och när andra perioden var slut hade ledningen ökat till 4–0, efter att Kris Letang fått in pucken.

Först i tredje perioden lyckades Tampa slå hål på Matt Murray i Pittsburgh-målet, och hyfsade siffrorna till 4–2, vilket blev matchens slutresultat. Victor Hedman noterades för en assist.

Pittsburgh tog emot Tampa med fyra förlustmatcher av de senaste fem i bagaget. Men även Tampa Bay har haft det något kämpigare de senaste två veckorna och förlorat varannan match.

I nattens andra match vann Dallas över Buffalo med 1–0. Målskytt var Jamie Benn.