Pettersson tillbaka – förlust för Vancouver

Elias Pettersson missade sex matcher efter en hjärnskakning. Nu är 19-åringen tillbaka på isen, men hans Vancouver förlorade stort mot Pittsburgh.

|

Pettersson har varit borta från spel sedan han tacklades av Floridabacken Mike Matheson och drabbades av en hjärnskakning.

Matchen mellan Petterssons Vancouver och Pittsburgh var till en början mållös, men i andra perioden slog Pittsburgh till med 2–0, och matchen slutade 5–0. Pittsburghs stjärnor Jevgenij Malkin och Sidney Crosby blev båda tvåmålsskyttar. Carl Hagelin noterades för en assist.

Trots att laget underpresterade glänste Elias Pettersson, tycker hans agent Tommy Öström.

- Han var utan tvekan bäste spelaren i Canucks ikväll. Uppehållet verkar inte ha påverkat honom på något sätt. Också det är ju ett styrkebesked, säger han till Expressen.

Avgjorde matchen

Även tränaren Travis Green var nöjd med 19-åringens insats.

- Både han och Brock Boeser var till och med bättre än innan de skadades, säger Green på en presskonferens efter matchen, enligt Aftonbladet.

En svensk som tog sitt lag till seger var Nicklas Bäckström, som avgjorde straffläggningen när Washington besegrade Calgary på bortaplan.

Skottet innebar att Washington vann matchen med 4–3, efter en mållös förlängning.

- Jag tänkte skjuta under klubbhandsken, men jag vet inte, han gjorde några konstiga saker med den. Så jag hittade en yta där ovanför plockhandsken, säger Bäckström enligt nhl.com.

Lindholm kvitterade

Det blev också målvakten Pheonix Copleys första seger i NHL, då han noterades för 27 räddningar. Han har spelat 145 matcher i AHL och bara fem matcher i den högsta ligan.

- Det var roligt att se honom få sin första seger, säger Bäckström.

I motståndarlaget fick Rasmus Andersson sin första NHL-poäng i form av en assist, vilket han efter matchen sade sig så klart vara glad över.

- Men jag hade önskat att vi som lag hade fått våra två poäng också, säger han.

Han tycker att hans spel förbättrats, och att det gäller att spela med självförtroende.

- Jag tycker att det känns bättre och bättre för varje byte jag gör.

Svenske kollegan Elias Lindholm kvitterade till 2–2 i den första perioden för Calgary, och gjorde därmed sitt sjunde mål för säsongen.

Trots det är Calgary inne i en svacka. Förlusten är den tredje i rad för laget.