Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecca Peterson. Arkivbild.

Peterson pressade Williams men förlorade

Rebecca Peterson imponerade i sitt första möte med Serena Williams och fick legendaren tydligt frustrerad. Men den 23-faldiga grand slam-segraren hittade spelet i tredje set och vann mötet i den andra omgången av Miami Open med setsiffrorna 6–3, 1–6, 6–1.

Rebecca Peterson, Sveriges högst rankade tennisspelare i världen på en 63:e plats, fortsätter ta viktiga steg mot världstoppen.

I den andra omgången av storturneringen Miami Open i Florida ställdes den 23-åriga svenskan mot 37-åriga amerikanska legendaren Serena Williams.

Ett premiärmöte som på pappret bara skulle sluta på ett sätt – med Williams-seger – men som Peterson såg till att göra jämnt. Efter att Williams tagit första set med 6–3 vann Peterson andra med 6–1 efter flera egna misstag från amerikanskan.

- Jag visste att jag kunde spela bättre än vad jag gjorde, sade Williams i segerintervjun efteråt.

Peterson, som under torsdagen besegrade tyskan Laura Siegemund i en lång tresetare i den första omgången, kunde inte hålla ihop spelet i tredje set när världstian Williams återfann spelet.

Den 23-faldiga grand slam-segraren vann matchen med setsiffrorna 6–3, 1–6, 6–1 och ställs nu mot kinesiskan Wang Qiang i tredje omgången.