Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecca Peterson i matchen mot Serena Williams. Amerikanskan vann med 6–3, 1–6, 6–1.

Peterson: Det är det här vi lever för

Rebecca Peterson imponerade i sitt första möte med Serena Williams och fick legendaren tydligt frustrerad. Den 23-faldiga grand slam-segraren gick vinnande ur kampen i Miami, men svenskan samlade mycket erfarenhet i matchen.

Rebecca Peterson, Sveriges högst rankade tennisspelare i världen på en 63:e plats, fortsätter ta viktiga steg mot världstoppen. I den andra omgången av storturneringen Miami Open ställdes hon mot legendaren Serena Williams.

- Jag såg verkligen fram emot den här matchen, det är det här vi tränar och lever för – att spela på de här stora banorna inför mycket publik och mot de bästa spelarna i världen, säger Peterson till TT efter matchen.

Williams tog planenligt kommandot direkt och vann det första setet med 6–3.

- Det tog ett tag för mig att komma in i det och känna tempot och hur jag skulle spela, säger Peterson.

- Jag vet ju inte exakt hur hon spelar och jag hade inte tränat på den stora banan innan.

Små marginaler

När svenskan väl kom in i spelet gjorde hon det med besked. Andra set slutade 6–1, något oväntat i blågul favör. Men storfavoriten kom tillbaka och vann avgörande setet med 6–1.

- Jag tycker att varje game var tuffare än siffrorna visar och det var hela tiden väldigt jämnt. Framför allt i början av tredje var det ett viktigt game som jag var tvungen att få med mig och som jag inte fick, det är väldigt små marginaler, säger Peterson, som trots förlusten är glad över erfarenheten att spela mot Serena Williams.

- Jag tycker att det var en bra match och en utmaning, som jag är väldigt glad över att jag fick, och jag tycker jag spelade bra.

- Skillnaden med Serena är att när det går sämre och hon tappar spelet är hon där och går in för det och försöker verkligen peppa upp sig själv och tända till och höja tempot, säger den 23-åriga svenskan om sin 14 år äldre motspelare, som nu får möta kinesiskan Wang Qiang i tredje omgången.

Ser fram emot gruset

Rebecca Peterson har nu spelat klart på hardcourt för den här säsongen, och inleder spel på grus. Hon ser fram emot bytet av underlag.

- Jag tycker väldigt mycket om grus. Men samtidigt tycker jag om att spela på hardcourt och trivs bra på det här underlaget. Jag har mycket positivt att ta med mig.

Hon vill dock inte prata högt om sina mål för säsongen.

- Klart att jag har mina egna personliga mål men det är inget jag vill berätta om, mitt fokus är att jobba på att hela tiden bli bättre och hela tiden pusha mig själv att bli bättre ute på banan och då kommer resultaten att hänga med.