Pontus Åbergs skott räddas av Carolina-målvakten Scott Darling.
Pontus Åbergs skott räddas av Carolina-målvakten Scott Darling.

Petad Åberg tillbaka med besked

I helgen var Edmontons Pontus Åberg petad i två NHL-matcher av disciplinära skäl. Mot Carolina var han tillbaka och gjorde ett mål och två assist.

ANNONS
|

Det var Åbergs första mål för Edmonton efter lagbytet från Nashville för en månad sedan.

- Det är kul för Pontus. Man ser att han har mycket talang. Han kommer verkligen att få chansen att spela många minuter och med riktigt bra spelare här, så det är bara att hoppas att han fortsätter som han börjat, säger lagkamraten Adam Larsson till Expressen.

ANNONS

Inför matchen berättade Edmontons tränare Todd McLellan varför Åberg inte spelade mot Florida och Tampa Bay i helgen.

- Att han saknades i matchtruppen berodde inte på hans spel… Det är allvarligt. Tränarstaben är inte nöjd, organisationen är inte nöjd och jag är säker på att hans lagkamrater inte är nöjda heller, säger McLellan till NHL:s webbplats, dock utan att avslöja exakt vad Åberg gjort.

"En bra kväll för oss"

Åberg gjorde 4–2-målet i början av andra perioden.

- När man har bra folk runtomkring sig blir det lättare, det var en bra kväll för oss, säger Åberg i en videointervju efter matchen.

I helgen förlorade Tampa Bay mot Boston med 0–3. Mot Toronto kunde historien upprepa sig. Men Tampa Bay vände 0–3 till seger med 4–3.

- Det vi inte gjorde mot Bruins gjorde vi nu istället. Exakt vad? Framförallt var mer desperata, vi bara körde. Det var oerhört skönt att visa att vi klarade av det, säger Victor Hedman till Aftonbladet.

ANNONS

Hedman gjorde ett mål i matchen, hans 13:e för säsongen.

- Adam Erne och Steven Stamkos stod för ett fantastiskt förarbete och såg till att jag fick pucken i exakt rätt ögonblick. Det var bara att försöka raka in den, säger han.

Hattrick av Panarin

Columbus bortaslog New York Rangers med 5–3 och lagen hade varsin svensk målskytt. Columbus Alexander Wennberg inledde målskyttet när han drygt 14 minuter in i första perioden satte 1–0 bakom Henrik Lundqvist – tillbaka i Rangers mål – och säsongens åttonde mål.

I tredje perioden gjorde hemmalagets Mika Zibanejad, som nu är uppe i 25 mål, mål i power play.

Men den som stack ut i matchen var Artemi Panarin, som gjorde karriärens andra hattrick – vid sidan av en assist.

Columbus har nu vunnit nio raka matcher.

Chicago missar slutspel

Chicago – med Anton Forsberg i målet – förlorade mot Colorado med 1–5, och missar nu slutspelet för första gången på ett decennium. Forsberg stoppade 35 skott.

Detroit har ingen chans att nå slutspelet. Men 5–4-segern över Philadelphia, efter straffläggning, var välkommen efter tio raka förluster.

ANNONS

- Det var väldigt skönt att vi fick klippa av den där förlustsviten, säger Gustav Nyquist till Aftonbladet.

- Bara att äntligen få vinna en match betyder oerhört mycket för det här omklädningsrummet. Nu är det nio matcher kvar och vi ska försöka avsluta så snyggt som möjligt.

Ottawa förlorade mot Florida med 2–7 när stjärnbacken Erik Karlsson saknades av personliga skäl. I och med segern närmade sig Florida en slutspelsplats.

TT

ANNONS