Karlskronas Carl Persson, i vit tröja. Arkivbild.
Karlskronas Carl Persson, i vit tröja. Arkivbild.

Perssons hattrick sänkte Örebro

Jumbon hade varit uträknat en längre tid. Då klev Carl Persson fram och gjorde hattrick när Karlskrona bortabesegrade Örebro med 5–3. Och nu är det i stället kvalångest och kris i Örebro.

ANNONS
|

- Sjukt länge sedan jag gjorde hattrick, måste ha varit i ungdomsåren. Otroligt skönt att ta tre poäng, säger Karlskronas hjälte.

Det var en match som betydde mycket för både Karlskrona och Örebro i kampen om att klara kontraktet utan kval.

Men Karlskrona, som i princip har varit uträknat av hela hockey-Sverige, har efter torsdagskvällens bortaseger i Behrn arena bara fem poäng upp till Örebro som fortfarande är närmast över kvalstrecket.

ANNONS

- Det är bara för oss att bevisa att vi är här för att stanna i SHL. Andra får snacka hur mycket de vill, det ska inte påverka oss ändå. Det är vi mot världen. Eller… det är väl bara våra fans som tror på oss, säger Carl Persson.

Och krisläget blir allt värre i Örebro som har en defensiv som blöder betänkligt. Förra veckan blev närkingarna krossade med 1–6 mot Rögle i Ängelholm och nu åkte laget på åttonde raka förlusten.

Örebro bäst i början

Men det var Örebro som inledde bottenmötet bäst. Efter knappt halva första perioden tryckte Tyson Spink in matchens första mål.

Sedan vände Karlskronaforwarden Carl Persson matchen och han fick god hjälp av kedjekompisarna Konstantin Komarek och Joel Kjellman som låg bakom alla Perssons fullträffar.

- Ja, jag får tacka Kjellman och Komarek. Vi fungerar väldigt bra tillsammans.

ANNONS

Först kvitterade Persson när han påpassligt styrde in pucken mellan benen på Örebromålvakten Eero Kilpeläinen.

- Komarek såg mig och sedan försökte jag bara styra in den. Sen har jag lite tur att den går mellan benen.

Och sju minuter in i andra perioden gjorde Carl Persson sitt och Karlskronas andra mål när han skickade in 2–1.

- Jag får en bra passning av Komarek och sen har jag ju halvöppet mål där.

Hattricket fullbordades

Men knappt fem minuter senare kvitterade Örebro när Jere Sallinen tryckte till på en retur. Och fyra minuter in tredje perioden sprätte frie Marcus Weinstock kliniskt in 3–2 bakom Karlskronas målvakt Johannes Jönsson. Men tre minuter senare tog även Karlskronas Mattias Guter vara på ett friläge och kvitterade på nytt för gästerna.

Drygt fyra minuter före full tid fullbordade Carl Persson sitt hattrick när han skickade in 4–3 till gästerna.

ANNONS

- Vi får ett långt anfall och Joel hittar mig i mitten och jag ser inte så mycket men försöker skjuta och sen hittar den in precis bredvid stolpen.

5–3 satte till sist Daniel Gunnarsson i öppen bur när Örebro tagit ut målvakten och satsat på en extra utespelare.

- Vi gör en av våra bästa bortamatcher hittills, säger Carl Persson och tillägger:

- De här sista matcherna är finalmatcher för oss, de är hur viktiga som helst. Det gäller att vi är på hugget i varenda match nu framöver.

TT

ANNONS