Frida Hansdotter tog sin första pallplats för säsongen.
Frida Hansdotter tog sin första pallplats för säsongen.

Pallplats för Hansdotter när Shiffrin vann

Hemmahoppet Mikaela Shiffrin höll för trycket och vann världscupslalomen i Killington, USA. Frida Hansdotter tog sin första pallplats för säsongen när hon slutade trea. Därmed är svenskan uppe i 33 pallplatser i världscupen – samma antal som Anja Pärson.

ANNONS
|

Mikaela Shiffrin hade ett drömläge att vinna världscupslalomen i Killington. Amerikanskan ledde efter det första åket före Bernadette Schild. Österrikiskan hade dock ett tyngre andraåk medan hemmafavoriten höll för trycket och åkte i mål som etta med 0,57 sekunders marginal till publikens stora jubel. Shiffrin har därmed vunnit de båda slalomtävlingarna som hittills körts under säsongen. Hon vann även slalompremiären i Levi förra helgen.

Frida Hansdotter låg delad trea inför det andra åket tillsammans med slovakiskan Petra Vlhova. Den svenska OS-mästarinnan åkte stabilt i åk nummer två men Vlhova imponerade desto mer.

ANNONS

Hansdotter var etta när hon kom i mål med tre åkare kvar. Men Vlhova klarade av att peta ner svenskan som i stället fick finna sig i att sluta trea, 1,08 sekunder bakom Shiffrin. Det var Hansdotters första pallplats för säsongen. I premiären i Levi slutade hon fyra. I och med tredjeplatsen är svenskan uppe i 33 pallplatser i världscupen – lika många som Anja Pärson.

Anna Swenn Larsson slutade sjua.

Dagen bjöd på utmanande förhållanden med dimma och regn, vilket gjorde det svårt för många att bemästra banan.

En som inte lyckades var Estelle Alphand. Svenskan körde ur för andra dagen i rad. Hon bröt även lördagens storslalom.

Även Emilie Wikström gjorde en miss i första åket, men hon fullföljde sin åkning och noterades för en tid långt efter täten.

TT

ANNONS