Washington firar T J Oshies mål och att Alexander Ovetjkin fått sin historiska poäng, som gör honom till främste ryske poänggörare i NHL.

Ovetjkin tidernas främste NHL-ryss

Assistpoängen i första perioden mot Vancouver gjorde Alexander Ovetjkin historisk, som den meste ryske poänggöraren i NHL-ishockeyn med 1 180 poäng.

|

Washington-forwarden gick under sin 14:e säsong i NHL förbi Sergej Fjodorov som gjorde 1179 poäng under 18 säsonger.

- Det är ganska stort och jag uppskattar alla som jag jobbat med, mina lagkamrater. Det är stort, säger Ovetjkin efter 3–2-segern.

Den historiska poängen kom tre minuter in i första poängen då Ovetjkin passade Nicklas Bäckström vars skott stoppades av Vancouvermålvakten Jacob Markström. TJ Oshie slog sedan in returen.

Elias Pettersson gjorde Vancouvers 2–3-mål, hans 24:e under sin rookiesäsong.

- Vi spelade inte bra i första perioden, men avslutade med två bra perioder. Det är trist när vi spelar bra men pucken inte går in, utan i stället går in åt andra hållet, säger Pettersson till nhl.com.

Arizona ledde visserligen med 1–0 efter första perioden mot Nashville. Men hemmalaget tog grepp om matchen i andra perioden med tre mål raka mål. I tredje utökades målskörden och matchen slutade 5–2 till Nashville.

Både Filip Forsberg och Calle Järnkrok gjorde mål för Nashville, Järnkrok och Mattias Ekholm noteras för varsin assist.

En tioårig pojke i publiken träffades under matchen av en puck och fick åka till sjukhus, skriver Tennessean.

Pucken studsade från Nashvilles Roman Josis klubba och ut i publiken. Pojken, som satt på en plats utan skyddsnät bakom utvisningsbåset uppges ha skadats lindrigt och kunde lämna arenan på egna ben till publikens applåder. Nashville säger att man bjuder pojken och hans familj att komma till en ny match, och att han ska få möta Josi.