Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelica Bengtsson tackar för sig efter EM-finalen i stavhopp.

Oväsendet störde Bengtsson: Jättefrustrerande

Angelica Bengtsson hoppade lika högt som när hon tog EM-brons för två år sedan. I Berlin, i hög ljudvolym, räckte 4,65 bara till en sjätte plats.

Den tyska publiken på friidrotts-EM i Berlin lever sig in i tävlingarna – lite för mycket enligt stavhopparen Angelica Bengtsson.

Den 25-åriga svenskan hade svårt att rådgöra med tränaren Peter Widén och rev ut sig på 4,70 meter.

Hon slutade sexa i finalen på Olympiastadion.

- Det är den sämsta placeringen jag skulle kunna acceptera. Det är väldigt tråkigt att det blev just den sämsta. Jag ville mer, jag ville ta medalj, säger Bengtsson.

Det dröjde länge innan Bengtsson och Widén fick ordning på var ställningen skulle stå på 4,70.

- Det var ljusår mellan mig och min tränare och vi kunde inte kommunicera. På så höga höjder har man inte råd att ha ställningen var som helst, säger Bengtsson.

- Jag vet fortfarande inte om vi förstod varandra.

Bengtsson började jobba med Peter Widén först i höstas. EM var deras första mästerskap tillsammans.

- Vi hade inte gått igenom vilket teckenspråk vi skulle använda, det är också frustrerande. Varför gick vi inte igenom det, säger hon ilsket till sig själv.

- Kommunikationsproblemen var ett frustrationsmoment hela tävlingen.

Det blev dubbelt grekiskt i topp. Ekaterini Stefanidi vann på 4,85 före Nikoleta Kiriakopoulou på 4,80. Brittiskan Holly Bradshaw tog brons på 4,75.

Föll på hindret

Napoleon Solomon var med i medaljkampen på 3 000 meter hinder in på slutvarvet men tappade mark och föll sedan på ett hinder med 200 meter kvar innan han sprang i mål som tolva.

- Jag vet inte varför jag föll, jag var ganska trött och har inte jobbat så mycket med fartökning. Och så kanske jag är för kort för att springa hinder, säger Solomon som är 165 centimeter lång.

- Jag kände mig bra och hade medaljchans. Jag brände det och vet inte varför.

I framtiden siktar han på att springa 5 000 och 10 000 meter.

- Jag blir starkare av att springa hinder och behöver det för långdistanslöpning. Så tanken är att när jag är tillräckligt stark ska jag gå över till fem- och tiotusen, säger han.

- Kanske ska jag inte lägga så mycket mer tid på hinder.

Fransmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad tog guld.

Nordiskt rekord

Norge har tagit sin första medalj i Berlin – ett guld.

Världsmästaren Karsten Warholm vann 400 meter häck på nytt nordiskt rekord, 47,64 sekunder.

Norrmannen blev pressad av Yasmani Copello, som är född på Kuba men tävlar för Turkiet. OS-trean från Rio de Janeiro gjorde liksom Warholm sitt livs lopp och tog silver på 47,81.

- Det känns fantastiskt. Copello är i bra form så jag visste att jag var tvungen att ge allt hela vägen, säger Warholm till SVT.