Otterdahl fick nöja sig med brons efter halländsk duell

När Mikael Ljungbergs Cup stannade till i Varberg kom hela 260 brottare från 37 klubbar. Olle Otterdahl plockade hem en medalj till prisskåpet.
- Jag är ganska nöjd, men det kunde ha gått bättre, säger han.

ANNONS
|

En lång dag var på väg mot sitt slut och Olle Otterdahl från Varbergs Bois Brottning hade nyss varit uppe på podiet och hämtat medalj i 44 kilosklassen. Av valören brons.

– Jag hade lite otur med lottningen. Sånt händer ibland, säger grabben från Valinge.

Olle gick totalt fyra matcher under lördagen och kom tvåa i sin pool. Det var där han också mötte sin överman - Emil Gustafsson från Kungsbacka.

– Han är väldigt stark och uthållig. Vi har mött varandra några gånger och det har varit lite blandat. Det kanske står 3-2 i matcher till honom, säger Olle Otterdahl som går i sjätte klass och har brottats i cirka fem år.

ANNONS

Lyfter sin egen tränare som förebild

Turneringen hålls till minne av Mikael Ljungberg som under sin tid som landslagsbrottare vann OS-guld, två VM- och två EM-guld.

Vet du vem Mikael Ljungberg var?

– En gammal brottare som var väldigt duktig, säger Olle Otterdahl som förutom brottning även spelar fotboll.

– Jag är väl helt okej på det, säger han.

Har du någon förebild inom brottningen?

– Felix Brink! (Olles tränare). Det är la att han är snäll, duktig och vet vad man behöver träna på.

Det finns även flera otterdahlare inom Varbergs Bois Brottning - i vanliga fall brukar Olle ha kusinen med.

– Men Stina blev sjuk i dag och därför kunde hon inte vara med.

Nästan fördubblat deltagarantalet

Det var tredje gången som klubben anordnar tävlingen, efter att ha tagit över arrangemanget 2019, av Mölndals brottarklubb.

– Allt fungerade enligt plan. Vi har bra erfarenhet av arrangemang och många som hjälper till, så vi är överlag väldigt nöjda med tävlingen, säger tävlingsledaren Martin Peterson och fortsätter:

– Sista året som Mölndal höll i var det 150 deltagare, och 155 under vårt första. I år var det 260 och till nästa år hoppas vi på 300. Så det är ett stadigt ökande deltagarantal.

ANNONS

Samlade in tusentals kronor

För varje anmäld brottare skänks tio kronor till Mikael Ljungbergs minnesfond, vilket innebär att summan i år landade på 2600 kronor.

– Det är ett fint minne att hedra och till nästa år vill vi bygga vidare på minnesfonden. Då är tanken att Göteborgs idrottshistoriska museum kommer till Varberg och visar upp saker från Mikaels karriär.

Samtidigt menar tävlingsledaren att klubben vill att arrangemanget ska utvecklas i en lagom takt.

– Vi vill inte dra på för snabbt och för mycket, utan låta tävlingen växa över tid och leva vidare på ett bra sätt.

ANNONS