Timrås Anton Wedin jagas av Oskarshamns Joakim Thelin under fredagens match.

Oskarshamn vann efter nytt drama

Återigen tappade utmanaren från hockeyallsvenskan en ledning i slutsekunderna. Men historien upprepade sig inte fullt ut. Oskarshamn fick sista ordet, vann med 3–2 efter förlängning mot Timrå och kvitterade till 1–1 i matcher i kampen om platsen i SHL.

|

I den första matchen i Timrå visade Oskarshamn att laget på allvar tänkt tanken att, för första gången i klubbens historia, nå SHL. Laget tog ledningen fyra gånger om, men Timrå kvitterade varje gång och avgjorde slutligen i den femte perioden.

Match två spelades i en kokande och fullsatt (3275 åskådare) arena i Oskarshamn som gjorde sitt bästa för att bära fram sitt hemmalag till en seger och kvittering i matchserien som avgörs i bäst av sju matcher.

- Ett oerhört tryck. Vi får en sådan grym hjälp av våra fans, säger Jonas Engström.

Joakim Hillding ordnade glädjeeufori i arenan när han gav Oskarshamn ledningen i början av den andra perioden. Och hemmalaget hade bud på fler mål.

- Jag tycker att vi förde spelet från start.

Otäck olycka

Den andra perioden avslutades med en otäck olycka. Johannes Salmonsson, Timrås matchvinnare i förlängningen senast, föll otäckt in i sargen men såg ut att vara vid medvetande när han fördes ut på bår.

Timrå jobbade sig in i matchen och med knappt åtta minuter kvar av den tredje perioden skickade Filip Hållander in kvitteringspucken.

Med 3.34 kvar av den tredje perioden gav Jonas Engström Oskarshamn en ny ledning. Men ännu en gång kvitterade Timrå med bara sekunder kvar att spela, målskytt Anton Wedin. Dramatik vara bara förnamnet denna sena afton i Oskarshamn.

- Jag tittade på klockan när det var 1.45 kvar, precis som jag gjorde i förra matchen, och tänkte att det här fixar vi. Men så kom kvitteringen, säger Engström.

Engström avgjorde

Sju minuter in i den fjärde perioden avgjorde Engström för Oskarshamn via sitt andra mål för kvällen.

Matchserien lagen emellan fortsätter i Timrå på söndag kväll. Jonas Engström och hans lagkamrater reser norrut under lördagen med en god känsla inför kamp tre.

- Att ha 1–1 i stället för 0–2 i matcher, det är en väldig skillnad. Det blir en tuff match och de kommer säkert att ha lapp på luckan där.

- Två lag som reser fram och tillbaka genom landet, det gäller att ta hand om kropparna och fylla på med energi. Det är väldigt små marginaler, det kommer nog att bli en lång matchserie, funderar Jonas Engström.