Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Naomi Osaka besegrade sin idol i US Open-finalen och vann sin första grand slam-titel.

Osaka US Open-mästare i känslofylld final

Mästaren och framtidsnamnet bjöd på fenomenal tennis på Queens i New York. Det var dock något annat som fick huvudrubriken när Naomi Osaka, 20, vann US Open-finalen mot sin stora idol med 6–2, 6–4. En ursinnig och tårögd Serena Williams, 36, kände sig förfördelad – och straffades.

Efter matchen ville ingen av finalisterna svara på direkta frågor. Båda såg upprörda ut och publiken buade.

- Jag vet att alla hejade på henne och jag är ledsen för att det slutade så här. Jag vill bara säga tack för att ni tittade på matchen. Tack, säger Osaka, rapporterar ESPN.

- Det har alltid varit min dröm att spela mot Serena i US Open-finalen så jag är glad att jag fick göra det. Jag är väldigt tacksam att jag fick spela mot dig. Tack.

Serena Williams riktade sig till publiken efter matchen.

- Jag vet att ni hejade, och det gjorde jag också, men låt oss göra det här ögonblicket så bra som möjligt så kommer vi att komma över det. Men låt oss ge alla den ära de förtjänar och inte bua mer. Vi kommer att komma över det här, låt oss vara positiva. Grattis Naomi. Inget mer buande, säger Williams efter matchen,

Besvikna

Många som väntade sig en Serena Williams som skulle dominera sig fram mot att tangera australiskan Margaret Court i antalet grand slam-segrar (24 stycken) blev nog besvikna.

Veteranen och den sexfaldiga US Open-mästaren fick första gemet. Sedan satte Osaka fart. Två raka brejkgame gav henne en 5–1-ledning som utmynnade i en 6–2-seger i första set.

Och då var statistiken plötsligt på den unga japanskans sida. Under 2018 har hon efter att ha vunnit första set resultatraden 31–0.

Krävde ursäkt av domaren

Samtidigt var det heller inte vilken motståndare som helst hon ställdes mot på Queens i New York.

Det syntes att det var två spelare med självförtroende, pondus, kraft och kvalitet som möttes på centrecourten, där nästan varje bollduell väckte enorma jubel från läktarplats.

Williams visade sin pondus även på andra vis. När hon gjorde en sällsynt miss och gav Osaka ett break i andra så åkte hennes racket i backen.

En andra varning och poängstraff – vilket följdes av att den 36-åriga amerikanskan högt och tydligt krävde en ursäkt från domaren Carlos Ramos, då hon menade att hennes första varning var felaktig.

Naomi Osaka då? Hon fortsatte spela en tennis som inte ens en världsstjärna kunde matcha. Brejket följdes av ännu ett brejk i Serenas serv.

- Jag visste inte vad som hände, jag försökte bara fokusera. Eftersom det var min första Grand Slam-final ville jag inte bli överväldigad, säger vinnaren Osaka efter matchen.

Känslostorm

Och då brast det fullkomligt för Williams.

Efter att ha kallat domaren för "tjuv" så fick hon sin tredje varning – och därmed ett helt förlorat game i straff – samtidigt som hon efter noter skällde ut matchdelegaterna och domare Ramos.

Med tårar i ögonen gick därefter Williams in och försvarade sitt servgame. Samtidigt som hon fortsatte att verbalt skälla ut matchdelegaterna.

Men Osaka lät sig vara helt oberörd av det kaos och den känslostorm som utspelade sig runt henne.

Hon brände sin första matchboll. Men den andra satt – och då brast det även för 20-åringen från Japan.

Som tog sin första Grand Slam-titel i karriären.