Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sara Hector i första storslalomåket i Kronplatz.

OS-formen på väg för storslalomåkare

Sara Hector och Estelle Alphand visar gryende OS-form i storslalom. De blev femma respektive sjua i näst sista tävlingen före Pyeongchang-spelen.

Storslalomspecialisten Hector har letat efter mästerskapsform ända sedan comebacken för ett drygt år sedan efter den svåra knäskadan. Den som höll henne borta från tävlande i drygt ett år.

I fjol kom hon sexa i Kronplatz och åkte sedan till VM i St Moritz med stora förhoppningar. Det gick inte alls, hon slutade nia.

Den här säsongen har Sara Hector varit nia, elva, fjortonde och så kom hon sjua i årets första tävling i storslalom för ett par veckor sedan.

I tisdagens tävling i Kronplatz låg Hector fyra inför andra åket. Hon halkade ner en placering sedan hemmaåkaren Federica Brignone klättrat upp till tredje plats.

Estelle Alphand, som bytte från franska till svenska landslaget inför säsongen, har gått från klarhet till klarhet i vinter med resultatraden 20–15–10–7 i de fyra senaste storslalomtävlingarna.

I Kronplatz låg hon sjua efter det första åket och behöll den efter det andra.

Alphand, dotter till den franske förre alpinstjärnan Luc Alphand, är tillsammans med Hector redan uttagen i storslalom till OS.

Tyskan Viktoria Rebensburg körde upp sig två placeringar från första åket och vann tävlingen, tre hundradelar före norskan Ragnhild Mowinckel som ledde efter första åket.

Den tredje svenskan i tävlingen, Frida Hansdotter, halkade ner från nionde till 14:e plats.

Det återstår en storslalomtävling före OS, i Lenzerheide på lördag.