Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brynäs Jacob Blomqvist har gjort 3–0 under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Brynäs IF och Djurgårdens IF.

Ombytta roller när Brynäs körde över Dif

Brynäs blev rejält överkörda av ett intensivt Djurgården på Hovet i torsdags. I lördagens returmöte var det omvända roller och gasen i botten för Gävlelaget.

I torsdags var det Djurgården som i hög fart manglade på med fysiskt spel och drog nytta av att Brynässpelarna kände sig obekväma av den hårda uppvaktningen.

- Vi spelar Djurgårdshockey, det gillar de inte, förklarade Djurgårdsforwarden Marcus Davidsson, som gjorde två mål i torsdagens 5–1-seger.

I returen två dagar senare var det precis tvärtom.

Något fysiskt spel från Djurgårdens sida gick inte att hitta även om det vevades friskt med knuffar och puffar ju längre matchen spelades.

"En riktig lagseger"

Att Brynäsbacken Lucas Carlsson gjorde 1–0 med ett handledsskott från blå redan efter 01.44 slog så klart an tonen för hemmalaget som för dagen spelade i röda retrotröjor på temat 80-tal.

Men det var framför allt Brynäs fokus på det hårda jobbet som gjorde att Gävlelaget hade en tidig 3–0-ledning att bygga vidare på.

- Vi hade revanschlusten i oss rejält i dag, kommer ut som ett riktigt taggat gäng, har bra fart under fötterna och jobbar hårt för varandra. Det var en riktig lagseger, säger Jacob Blomqvist och fortsätter:

- Ibland kanske man inte tar det där jobbet riktigt utan börjar leta passningar. I dag har vi driv på mål, enkelheten gör oss framgångsrika. Håller vi oss till det och spelar med den här farten så kommer fina passningar och mål.

När Djurgården inte lyckades spela sig in i matchen blev det grinigt med känslor som rann över, inte minst för Djurgårdsforwarden Linus Johansson:

- Jag är som jag är, jag kör på. Man är förbannad, man vill inte förlora och man behöver folk som får känslor i laget. Det ger oftast energi och energi behövde vi när vi låg under med 3–0. Stöka till det lite brukar ofta kunna gynna laget som ligger under, säger han.

TT: Var tog det tunga fysiska spelet från i torsdags vägen?

- Jag vet inte. Vi ändrar lite onödiga saker. Forecheckar inte fullt ut, kör inte med full fart från första perioden, det var det som förstörde matchen. Vi tänkte nog för mycket på deras kontringar istället för att tänka på vårat eget spel och då var Djurgårdsliret borta. Det är väl det som är så frustrerande.

Nionde raka hemmasegern

Brynäs tog nu nionde raka hemmavinsten även om det brann några proppar också bland hemmaspelarna i slutet av matchen:

- Det var lite onödigt många utvisningar kanske men det är kul när det hettar till. Så ska det vara, hockey är känslor, säger Jacob Blomqvist.

- Och leder man som vi gjorde med 3–0 så är det lättare att vara kylig och flina lite åt dem när de blir frustrerade över att inte få någon utdelning. Det är mycket mentalt hur man håller kylan eller inte.