Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristoffer Olsson gjorde en bra landskamp mot Ryssland.

Olsson: "Kul att jag kunde bidra"

Lovorden från Sebastian Larsson skrattade han bort. Sedan summerade Kristoffer Olsson sin första tävlingslandskamp med orden:

Victor Nilsson skickade in karriärens andra landslagsmål till 1–0.

Marcus Berg satte punkt för en 16 matcher lång måltorka i Blågult när han ökade på ledningen.

Men det var AIK:s Kristoffer Olsson som hamnade i fokus när Sverige fick 2–0 hemma mot Ryssland och säkrade gruppsegern i Nations League.

"Strålande match"

- Jag tycker att han gör en strålande match. Han kom in med självförtroende och spelar den fotboll som jag har lärt känna, och som jag vet att han är väldigt duktig på, säger mittfältaren och klubbkompisen Sebastian Larsson.

- Han är en annan typ av mittfältare än vad vi har. Han kan luckra upp och ge oss en trygghet med boll, han ger oss något annat alternativ och jag tycker att han visar direkt att han har självförtroendet med sig efter den här säsongen och räds inte uppgiften. Han gör det väldigt bra.

Olsson, som fick spela i stället för skadade Albin Ekdal, var mer blygsam.

- Man vill alltid göra det så bra som möjligt och för min del handlade det om att göra det med bollen, tillföra något där och vara kreativ och vara den spelare som jag är. Jag lyckades väl en del med det i första halvlek. Det var kul att jag kunde bidra, säger han.

- Vi spelade bra fotboll, och då är det lättare för mig, som gör min första match, att komma in i det och göra det jag är bra på. Det kändes bra.

Bekväm med tempot

Mittfältaren gjorde sin första landskamp med "riktiga" landslaget mot Slovakien. I gruppfinalen mot Ryssland fick 23-åringen göra sin första tävlingsmatch, och han kände sig bekväm på Friends arena.

- Det är klart att i vissa situationer gick det snabbare i omställningarna men inte så överdrivet. Sedan blir det lättare när vi har bollen och kan styra dem lite men det är klart det är skillnad mot allsvenskan, men inte så överdrivet.

Nu hoppas Kristoffer Olsson, som var en nyckelspelare när AIK vann allsvenska guldet, att han får fortsätta vara en del av förbundskapten Janne Anderssons landslag.

- Första tävlingsmatchen, en vinst och känna att man kan bidra... Jättekul. Det ger en blodad tand inför kommande landslagsamlingar, att man verkligen ska ta steget in i både startelvan och truppen.

Att döma av Anderssons omdöme efteråt kan Olsson räkna med nya landslagsuppdrag när 2018 gått över i 2019.

- Man pratar om oerfarna spelare men enda sättet att få erfarenhet är att spela. Jag bekymrade mig inte mycket för det när jag tog ut laget. Min tanke var att ryssarna skulle gå lägre eftersom det räckte med kryss för dem och då behövde vi få in en kreativ spelare centralt på mitten när Albin Ekdal inte hade återhämtat sig hundraprocentigt, säger förbundskaptenen.