Robin Olsens Roma tappade 2–0 till 2–2 mot Chievo. Arkivbild.

Olsen räddade Romapoäng – Ronaldo nätade

2–0 blev 2–2. Om det inte vore för en kvalificerad räddning från Robin Olsen på övertid skulle dock tappet blivit ännu värre för Roma hemma mot Chievo. Samtidigt i Turin fick en viss Cristiano Ronaldo fart på målskyttet – till slut.

|

Han fick hålla nollan en halvlek och gick till pausvila med en 2–0-ledning för sitt Roma. Det fanns dock inte mycket att göra för svenske målvakten Robin Olsen när Chievo hittade en reducering i inledningen av den andra halvleken i söndagens lunchmatch i Serie A.

Slovenen Valter Birsas curlade distansavslut i minut 52 gick rakt in i krysset och var av otagbar karaktär för Olsen i målet.

Räddade en poäng

En sprucken nolla – men länge såg det ut som att Olsen och Roma åtminstone skulle få med sig tre poäng från hemmamötet med Chievo efter två raka ligamatcher utan seger.

Men inte det heller.

Efter ett ögonblicks tafatt försvarsspel tvingades Olsen rädda en misslyckad bakåtpass från egen spelare. Bollen studsade sedan vidare till Mariusz Stepinski som retfullt enkelt kunde rulla in en kvittering i 83:e minuten.

Olsen räddade dock lunchtillställningen från att bli ännu ett snäpp värre för hemmalaget. På matchens sista spark var en utsträckt Olsentass det enda som hindrade matchen från att sluta 3–2 i Chievofavör.

Matchen slutade i stället 2–2, vilket innebär att Roma "bara" har spelat in fem poäng på sina inledande fyra Serie A-matcher.

Två Ronaldomål

För Juventus, eller rättare sagt för storstjärnan Cristiano Ronaldo, bröts dock en oönskad svit. Miljardnyförvärvet från Real Madrid hade på tre matcher ännu inte nätat i Serie A. Hemma mot Sassuolo bröt han dock den trenden. Först när han petade in bollen i öppen kasse efter en flipperliknande hörnsituation. Kort därefter utökade han Juveledningen när han på patenterat Ronaldo-manér drev in ett lågt skott vid stolproten efter en djupledslöpning. Sassuolo hann reducera, och Juventus hann få Douglas Costa utvisad på övertid, men likväl vann Turinlaget matchen med 2–1.

I Genua fick Mattias Svanberg Serie A-debutera när han byttes in i den 68:e minuten för sitt Bologna. Han fick dock ingen anledning att fira, då det var hemmalaget Genoa, med Oscar Hiljemark från start, som vann med 1–0.