Robin Olsen stod för några vassa räddningar i Serie A-debuten för Roma.
Robin Olsen stod för några vassa räddningar i Serie A-debuten för Roma.

Olsen höll nollan och vann i Serie A-debuten

Ingenting passerade Robin Olsen i Serie A-debuten med Roma. Efter premiärvinsten borta mot Torino fick han lovord från tränaren och lagkamraten Alessandro Florenzi.

ANNONS
|

Efter nästan en månad som Roma-spelare gjorde Robin Olsen ligadebut i premiären borta mot Torino.

Den svenska landslagsmålvakten fick ett varmt välkomnande av de tillresta fansen på uppvärmningen. När Olsen klev in på Olympiastadion i Turin med knappt en timme kvar till avspark applåderade han supportarna som svarade med att applådera och jubla vilt åt sin nya målvakt.

Behaglig start

Olsen fick en ganska behaglig start på matchen och gjorde ett stabilt intryck medan den andra halvleken fick en betydligt svettigare start för 28-åringen. Redan efter en minuts spel var Olsen nära att göra en jättetabbe på ett skott av Daniele Baselli men han fick trots till synes hala handskar iväg bollen, som han fick rakt på sig, till en hörna.

ANNONS

Ett par minuter senare firade Torino det de trodde var 1–0, men efter en videogranskning dömdes målet bort på grund av offside och Olsen kunde andas ut efter två tveksamma ageranden.

- Han var lite osäker men vi har jobbat hårt och han svarade bra på sina misstag. Han jobbade bra med fötterna och jag är nöjd med det han presterade, säger tränaren Eusebio Di Francesco.

Flera räddningar i slutet

I slutet av matchen fick Sveriges dyraste målvakt någonsin visa sina kvalitéer ordenligt, och han stod för både en och två sylvassa räddningar.

Ytterbacken Alessandro Florenzi, som var den enda Romaspelaren som gjorde intervjuer på plats efter matchen, tyckte att samarbetet fungerade väl med svensken.

- Vi har jobbat mycket för att inte släppa in mål i Turin och Robin jobbade bra med laget. Vi gjorde allt vi kunde för att hjälpa Robin i hans debut och få honom att vara en del av gruppen. Idag var han där för oss varje gång och visar att han har kommit in i det väldigt bra. Vi är jätteglada att ha honom här, säger Florenzi.

ANNONS

Roma avgjorde matchen med Edin Dzekos mål i den 89:e minuten och laget fick därmed bästa tänkbara start på säsongen trots en kämpig match med flera fina Torinoanfall.

- Vi avslutade matchen på ett bra sätt. Det är inte lätt att spela i Turin och inte släppa in mål, säger Florenzi.

TT:s utsända, Turin

ANNONS