Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Malmös Johan Olofsson avgjorde i förlängningen (4–3) hemma mot Brynäs. Olofsson gjorde ytterligare ett mål och fixade en straff när Malmö tog bonuspoängen.

Olofsson sänkte Brynäs: "Det här var kul"

Två mål och en ordnad straff. Malmöforwarden Johan Olofsson sänkte bortalaget Brynäs inför storpublik.

Endast 17,5 sekunder återstod av förlängningen mellan Malmö och Brynäs när Johan Olofsson skickade in segermålet bakom Tomi Karhunen i bortakassen.

- Jag hade bestämt mig ganska tidigt att om jag kommer från den kanten ska jag bryta in och sprätta upp den. Han (Karhunen) är ganska låg i mål och en ganska kort målvakt, säger Olofsson.

Satt sig i huvudet

Den 24-årige forwarden var i händelserna centrum innan dess. En bit in på andra perioden skickade Olofsson in 1–1-kvitteringen i numerärt överläge efter att Brynäs tagit ledningen i den första akten genom Ryan Gunderson.

- Skönt att få göra mål där direkt. Det kan vara en sådan lätt sak som gör att det släpper lite, säger Olofsson, som för första gången den här säsongen fick spela i powerplay.

Målen för Olofsson var hans blott andra och tredje för säsongen.

- Det har varit lite knackigt på produceringsfronten, säger segerskytten

Han erkänner att det satt sig lite i huvudet.

- Det är klart att det gör. Men jag kollade upp förra säsongen och då hade jag inte heller gjort så många mål vid den här tidpunkten. Samtidigt är det lite frustrerande att man inte gjort mål när man kan, säger Olofsson, som förra säsongen gjorde 15 mål i grundserien och SM-slutspelet.

Den tidigare Brynässpelaren Emil Molin satte 2–1 till Malmö innan den andra akten var över, men i den tredje perioden kvitterade Robert Kousal till 2–2. Då klev Olofsson återigen fram och fixade straffen, som lagkamraten Konstantin Komarek iskallt satte fram till en 3–2-ledning.

TT: Du brukar ju ta straffar emellanåt – du var inte sugen på att ta den här själv?

- Jo, det var jag. Jag var nog lite inställd på att ta den, men sedan såg jag att "Kosta" var ute och han brukar vara säker. Det var skönt att han hängde den, säger Malmöforwarden.

Första matchen med Sundquist

Jesper Boqvist kvitterade sedan för Brynäs innan Olofsson klev fram i förlängningen inför drygt 9 000 åskådare i tioårsjubilerande Malmö arena.

För Brynäs var det första matchen med nye huvudtränaren Magnus Sundquist. Tredjetränaren som tog över när huvudtränaren Tommy Sjödin och assisterande tränaren Janne Larsson fick sparken för drygt en vecka sedan.

- Vi visade i tredje att det finns både moral och spel. Jag tycker att det var en match som borde ha slutat oavgjort. Det var en jämn match, säger Sundquist.