Sverige fick ett tungt avbräck när Viktor Claesson inte kunde fortsätta mot Spanien.
Sverige fick ett tungt avbräck när Viktor Claesson inte kunde fortsätta mot Spanien.

Oklart kring Claessons skada: "Obehagligt"

Viktor Claesson tog sig mot höger knä och haltade ut i EM-kvalmatchen borta mot Spanien (0–3). Det är oklart hur allvarlig skadan är – Claesson ska undersökas med magnetkamera under tisdagen.

ANNONS
|

Sverige fick en tuff match i EM-kvalets bortamöte med Spanien på Santiago Bernabéu i Madrid och förlorade med 0–3.

Inte nog med att hemmalaget dominerade spelet kraftigt redan från början. Svenske förbundskaptenen Janne Andersson tvingades dessutom byta ut nyckelspelaren Viktor Claesson redan efter 26 minuters spel.

- Det är någon spanjor, jag tror det är Alba, som sparkar mig på vaden. Och då så flyttar sig benet på något sätt. Jag får en spark och så flyttar sig benet, säger han till Expressen.

ANNONS

"Är ingen doktor"

Det var i en rush på Spaniens planhalva som Claesson stoppades av Jordi Alba, med en olycklig fotnedsättning i gräset som följd. Direkt efter närkampen stod det klart att det var färdigspelat för högeryttern, som tog sig mot höger knä och fick ledas ut av Sveriges landslagsledare.

- Jag är ingen doktor och har inte varit med om sådant här tidigare. Det kändes obehagligt vid smällen. Det var något som inte var bra.

Hyllas av Andersson

Claesson, som under tisdagen ska undersökas med magnetkamera, har varit en av Sveriges absolut viktigaste spelare i EM-kvalet, där han tidigare har gjort tre mål på lika många matcher. I mötet med Spanien ersattes han av Jakob Johansson.

- Viktor har varit i en jättebra form, väldigt bra kontringsspelare. Det var precis en sån aktion där han är som bäst som han fick skadan, tyvärr. Han höll på att löpa loss. Det var tråkigt. Men samtidigt, det ingår, ibland blir det skador och då får man hantera det, säger förbundskapten Janne Andersson till TV4.

ANNONS

Rättelse: I en tidigare version angavs fel klubblag för spelaren Jordi Alba.

TT

ANNONS