OK Löftan-bröderna totaltvåor

Jesper, 12, och Tobias, 10, går starkt i O-ringen och ligger båda tvåa i sina respektive klasser inför de två avslutande etapperna. – Mitt mål är att sluta top-tre, säger Johansson den äldre.

ANNONS
|

Efter att ha vunnit måndagens etapp ligger Jesper Johansson tvåa i H12-klassen bakom ledande Tyresö-orienteraren Fredrik Glännefors.

– I och med att det inte gick så bra i dag (läs: i går) tappade jag ledningen. Jag ledde med 20 sekunder, men ligger tvåa nu, säger Jesper Johansson, OK Löftan, som har en och en halv minut upp till ettan.

– Det var terräng som jag var lite osäker på, så jag tog det lite lugnare så att jag inte skulle missa så mycket, kommenterar han gårdagens 18:e plats.

Bättre gick det alltså i förrgår då han vann den andra etappen – hans första O-ringen-seger någonsin.

ANNONS

– Jättekul! Jag har aldrig gjort det förut så det var en speciell känsla, säger Jesper som deltar i tävlingen för sjätte gången. Jag missade ingenting, tog bra vägval till kontrollerna och gjorde ett perfekt lopp.

I morgon och på fredag väntar de två avslutande etapperna.

– Mitt mål är att sluta top-tre, då skulle jag bli glad eftersom jag kom fyra förra året.

Lillebror Tobias, som springer i H10, har kopierat storebrors fina insatser och ligger även han på en andraplats när tiderna från de tre inledande loppen sammanställts.

– Det är bara att fortsätta gå lugnt och inte bomma, säger han om avslutningen.

Men i dag är det alltså vilodag och då ska Tobias Johansson ta det piano.

– Jag ska bada, säger han.

Sören Andersson, IK Dran, går fortsatt starkt i H70-klassen och följde upp sina två förstaplatser med att springa i mål som åtta. Det innebär att han är i fortsatt ledning.

ANNONS