Oförmågan att döda en match kan bli förödande för Falkenbergs FF

En halvlek som fick ens fotbollshjärta att gunga. Men en match varar betydligt längre än så. Det fick Falkenbergs FF erfara mot Sirius.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Rotationen i de offensiva leden, där Edi Sylisufaj och Anton Wede fick chansen från start, bildade tillsammans med Christoffer Carlsson en trio som var raka motsatsen mot måndagens Falkenbergs FF mot Varbergs Bois.

Då var det segt, omständligt, slarvigt, inget go och en avsaknad av aggressivitet. Tränaren Hasse Eklund sa efter derbyförlusten att laget inte var påkopplat.

Det är en viss överdrift att säga att Falkenbergs FF satt i en Tesla och la in ludicrous mode (0-100 på 2,4 sekunder), men det var plattan i mattan och turboläge med kontroll redan från start.

Falkenbergs FF övertygade i första halvlek

Hög fart, bra rörlighet och en säkerhet och precision i passningsspelet (bristvara på Varberg Energi Arena) som rev upp gästernas försvar. En högre press än vanligt ställde till det för Sirius.

ANNONS

Det var lekfullt. Det såg ut som Falkenbergs FF hade det väldigt roligt på planen.

Samtidigt var det frustrerat i Siriuslägret. Sportchefen Ola Andersson hade sönder en av stolsryggarna på Falcon Alkoholfri Arena i matchinledningen.

Karl Söderströms brytpassning på mittplan hittade till Edi Sylisufaj. Forwarden fick kliva och kliva utan att Sirius-försvaret stötte. Han tackade för passiviteten och Lukas Jonsson lyckades inte stötta undan skottet från straffområdets halvmåne.

10-1 i skott efter den första halvleken.

Har vi någonsin sett de siffrorna i Falkenbergs FF:s favör under åren i Allsvenskan?

Högst tveksamt.

Christoffer Carlsson hade en jättechans från nära håll redan efter fyra minuter.

Carl Johanssons nick hittade nätmaskorna. Men det dömdes bort för ruff på Lukas Jonsson. 1-0-skytten Sylisufaj kunde ökat sin skörd på tilläggstid.

Ledningen skulle med andra ord varit betydligt större. Och det hade Falkenbergs FF behövt. För i andra halvlek kom ett helt nytt Sirius lag (Ola Anderssons hårtork?).

Hemmalagets initiativförmåga var som bortblåst. Man sjönk lägre och lägre ner. IK Sirius skapade chanser. Falkenberg var ofta steget efter. Det såg krampaktigt ut och Falkenbergsspelarnas agerade passivt, på gränsen till en lätt kollaps.

När gästerna gjorde två mål inom loppet av 158 sekunder kändes det logiskt sett till hur den andra halvleken hade sett ut fram till minut 71.

ANNONS

Kvitteringsjakten blev aldrig av. En handfull byten med nya, pigga ben gav knappt en tillstymmelse till farlighet.

Säsongens tredje förlust i Allsvenskan

Sirius hemma är på pappret en match som Falkenbergs FF behöver vinna om man ska hålla sig kvar i Allsvenskan. Även om Sirius har överraskat positivt under denna säsongsinledning, så är det på Falcon Alkoholfri Arena som FFF ska ta sina trepoängare.

Tillfällen som den första halvleken med en sån sprudlande offensiv växer inte på träd för FFF:s del. Och då måste effektiviteten var betydligt högre. Som tur är vi bara fem omgångar in i Allsvenskan och det skiljer endast fyra poäng mellan Falkenbergs FF (plats 14) och trean IK Sirius. Men i det långa loppet bli väldigt kostsam.

Läs mer: Edi Sylisufaj nätade igen

Läs mer: Ex-Boisaren Nahom Girmai sänkte Falkenbergs FF

Läs mer: Pånyttfött Falkenbergs FF orkade inte hela vägen

Betyg: Så skötte sig spelarna i Falkenbergs FF

ANNONS