Hanna Öberg under lördagens jaktstart.
Hanna Öberg under lördagens jaktstart.

Öberg trea bakom överlägsen Kuzmina

En brett leende Anastasija Kuzmina tog en överlägsen seger i sin sista världscupjaktstart i karriären. Bakom henne knep Hanna Öberg sin femte individuella pallplats för säsongen.

ANNONS
|

Öberg klättrade från 17:e plats (hennes placering i torsdagens sprint) till att bli trea bakom slovakiskan Anastasija Kuzmina och tyskan Denise Herrmann. Dessa två var i en klass för sig, men kampen om tredjeplatsen blev desto mer spännande.

En handfull åkare, bland annat tre svenskor, kom in till det sista stående skyttet med pallkänning. Och Hanna Öberg var den som klarade av utmaningen bäst. I en nästan fläckfri dag på skjutvallen kunde svenskan till och med kosta på sig en bom i det sista skyttet.

Femma totalt

- En bom i dag är riktigt bra. När jag kom in till sista skjutningen tänkte jag att det behövs fullt hus för att det ska räcka, men det var ingen i den gruppen som sköt fullt, så det var det som var räddningen, säger Hanna Öberg till SVT.

ANNONS

Öberg ligger femma i den totala världscupen och gör i söndagens masstart dessutom upp om segern i masstartscupen. Öberg ligger tvåa, fem poäng bakom italienskan Dorothea Wierer.

- Jag är jättenöjd med min totala säsong, att jag kan vara med så högt uppe är verkligen ett kvitto att jag är med uppe i världseliten sett över en hel säsong, säger Hanna Öberg.

Karriärsbästa

Linn Persson gjorde samtidigt karriärens bästa världscupresultat när hon blev femma, bara elva sekunder från pallen. Precis som för Öberg kom Perssons enda bom i det sista skyttet.

Även Elisabeth Högberg, som imponerade i sprinten, gjorde ett nytt starkt lopp. Högberg var länge inblandad i kampen om pallplatserna, men föll igenom efter tre bom i det sista stående skyttet. Hon slutade 14:e.

Emma Nilsson blev 31:a och Ingela Andersson blev 40:e.

TT

ANNONS