Storstjärnan Cristiano Ronaldo är tillbaka i Portugals landslag efter nio månaders frånvaro. Mot Serbien blev det dock bara en halvtimmes spel. En skadad fixstjärna fick från sidan se sina lagkamrater tappa poäng ännu en gång i EM-kvalet.

|

En knapp halvtimme in i Portugals hemmamöte med Serbien var det färdigspelat för lagets stora stjärna.

Cristiano Ronaldo tog en löpning, men fick avbryta den mitt i. Hoppandes, med smärtor.

Det dröjde inte länge innan 33-åringen signalerade mot den portugisiska bänken för ett byte.

När han gick ut i den 31:a minuten lämnade han ett portugisiskt lag på planen som hamnat i en ännu prekär sits.

Då stod det 0–1 på resultattavlan.

Två poäng på två matcher

En Dusan Tadic-straff i inledningen av matchen hade gett de serbiska gästerna ledningen. Lägg där till då att Portugal hade en 0–0-besvikelse hemma mot Ukraina från i fredags i färskt minne.

Trots underläget och Ronaldoavbräcket skulle Portugal ta sig tillbaka – må så vara inte hela vägen till seger.

Danilo Pereira hittade en kvittering, en oerhört vacker sådan dessutom, före pausvilan – men varken han eller någon annan hittade mer än så i resten av matchen. Trots en intensiv press mot det serbiska målet och flera portugisiska rop på en straffspark.

Det innebär att Portugal blott har två poäng på två hemmamatcher i inledningen av EM-kvalet.

Storsegrar för favoriterna

I Montenegro såg en skräll ut att kunna vara antågande när Marko Vesovic satte 1–0 mot England efter 18 minuter. Men Michael Keane och Ross Barkleys mål före pausvilan tog kål på den prognosen ganska snabbt.

Ross Barkley (igen), Harry Kane och Raheem Sterling såg sedan till att ordna slutresultatet 5–1 i engelsk favör.

I Frankrike så var det Samuel Umtiti som ledde vägen i 4–0-segern mot ett Erik Hamrén-lett Island. Barcelonamittbacken prickade dit 1–0 efter 12 minuter och slog (bokstavligen talat) inte bort en enda passning i första halvlek. Olivier Giroud, Kylian Mbappé och Antoine Griezmann adderade sedan till det som i slutänden blev en kassaskåpssäker trea för "Les Bleus", som nu har full pott och 8–1 i målskillnad efter två kvalmatcher i grupp H.