Washingtons Nicklas Bäckström firar sitt mål mot Boston med bland andra Alexander Ovetjkin.

Nytt mål av Bäckström

Nicklas Bäckström fortsätter att göra mål i NHL-ishockeyn. Hans Washington besegrade Boston med 5–3.

|

För några matcher sedan bröt Nicklas Bäckström en lång svit av måltorka, och sedan dess har han fortsatt göra mål. Nu slog han till med 2–1 i numerärt överläge i mitten av andra perioden.

Därefter drog Washington ifrån med bland annat två mål av kanadensaren Alex Chiasson, ett med assist av Christian Djoos.

- Det andra målet var väldigt stort, för vi hade inte lyckats skapa så mycket innan, säger tränaren Barry Trotz till medier efter matchen.

Även i matchen mellan Anaheim och St Louis var det fina svenska insatser på flera håll.

Rickard Rakell passade fram till Anaheims 1–0-mål. Laget gick fram till 3–0 innan Patrik Berglund kunde göra ett tröstmål för St Louis, svenskens tredje efter att ha gjort comeback från axelskadan som stoppat honom tidigare under säsongen. Magnus Pääjärvi och Carl Gunnarsson passade fram.

Målet var lagets första på drygt 114 minuter, skriver AP. Laget har nu förlorat två matcher i raden, och misslyckades bland annat att göra mål i fyra numerära överlägen.

Columbus vann mot New York Islanders med 6–4. Alexander Wennberg gjorde två assist för vinnarlaget.