Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Örtegren: Nyförvärvet Erlend Sund kommer att bli livsviktig för HK Varberg

Glädjeämnena var inte många i all hemmapremiärs-misär. Ett sällsynt sådant stavas Erlend Sund. Nyförvärvet kommer att spela en avgörande faktor roll under säsongen.

Norrmannen visade per omgående sina kvaliteter i offensiven. Två mål inom loppet av 65 sekunder. Och när misstagen haglade från var och varannan HKV-spelare gick det att lita på Sund.

Jag gillade initiativförmågan som han under stora delar av den första halvleken var ensam om att ha i hemmalaget. Han valde rätt lägen att gå på 100-procentig attacker, spelad enkelt när det var trångt, assisterade och hade en bra rörlighet i offensiven.

Erlend Sund främste målskytt med åtta bollar

Visst, 24-åringen sållade sig också till den stora HK Varbergs-skara som passade fel. Men det fanns betydligt större syndare, som hade det genomgående svårt att leverera under den första halvleken.

Oscar Kihlstedt hade en oerhört tung dag på jobbet. Felpassen haglade och han ”krönte” halvleken med att dra på sig en utvisning. Men mittnian spelade upp sig efter pausvilan.

Även Ram Turkenitz vill nog helst glömma vad han gjorde under de första 30 minuterna.

Efter den första halvleken hade HK Varberg gjort tio mål. Sund noterades för fem av dem. Siffror som talar sitt tydliga språk. I slutändan blev det åtta mål för högernian.

Jag är övertygad om att nyförvärvet från Bodö kommer att bli tungan på vågen till HK Varbergs fördel. Jag fick se en explosivitet kombinerad med styrka och som sagt viljan att våga att ta för sig.

Önnered kommer få det hett om öronen

När flera av fjolårets stöttepelare, så som Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson inte längre finns kvar i truppen, kan mycket väl Sund axla en ledarroll. Han känns trygg i sig själv.

Det andra positiva som HK Varberg kan ta med sig från säsongens andra förlust, var att laget vann den andra halvleken.

Vi vinner med två i andra, men det är en klen tröst efter prestationen i första halvlek, sa en besviken Hasse Karlsson.

Jag tror att många kommer att rannsaka sig själva efter denna svaga presentation. Önnered som väntar härnäst skulle jag inte vilja vara. För det finns gott om spelare som borde spruta av revanschlusta. Men Erlend Sund är inte en av dem.

Läs mer: Hårtorken åkte fram efter HK Varbergs helveteshalvlek