Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya sportchefen vill att HN ska bli en lägereld

Mikael Martinsson, 47 på Alla hjärtans dag 14/2, blir ny sportchef på Hallands Nyheter och efterträder Anders Flink från 1 februari.

En klassisk sportfråga på direkten, hur känns det?

– Jätteroligt, spännande och oerhört intressant.

Har du alltid varit sportjournalist?
– Ja, under tiden jag studerade på kulturvetarlinjen i Lund hade jag sommarvikariat på sportredaktionerna på först Ljusnan i Bollnäs och sommaren efter på Aftonbladet i Stockholm. Sedan 1990 har jag varit på HN. Här har jag lärt mycket av många kunniga medarbetare om både det ena och andra. Under ett år var jag också nattchef på HN och det var en nyttig erfarenhet.

Varför har du hållit dig till sporten?
– Ända sedan barnsben har jag drömt om att bli sportjournalist även om mitt första drömjobb var att bli vägarbetare. Som riktigt liten gillade jag att leka med bilar och bygga vägar.

Tröttar du aldrig på sport?
– Nej, egentligen inte men visst kan det gå slentrian i det här jobbet precis som i alla andra. Då gäller det att tänka nytt och fortsätta vara nyfiken. Jag trivs i idrottens miljö, det händer saker hela tiden.

Som chef måste du nu också administrera, hur ska du hinna med det?
– Jag gillar det också. Jag tycker om att planera saker långt i förväg och det blir ännu viktigare med den förändring som sker och har skett i medielandskapet.

Vad menar du nu?
– Vi har en annan konkurrens, det är publicering i fler kanaler som webb och rörlig bild och i framtiden också ljud. Vi måste tänka på ett nytt sätt.

Hur kommer HN-läsarna märka att avdelningen fått en ny chef?
– Med alla de nya möjligheter att skaffa sig information vill jag att HN ska bli "lägerelden" där alla läsare samlas och får den samlade informationen. Jag kommer att ha en blogg och bjuda in läsarna till en dialog, jag finns redan på Facebook där jag hoppas att få många nya vänner och jag ska också börja twittra. Det är viktigt att HN syns i samhället och att läsarna har en relation till oss. Sedan känns det angeläget för mig att fördela min arbetstid mellan Falkenberg och Varberg så långt det är möjligt.

Utövar du själv någon idrott?
– Jag är hängiven konditionsidrottare inom främst orientering men ägnar mig också gärna åt löpning och mountainbike. Men jag har ett brett idrottsintresse och har också utövat fotboll, bordtennis, tennis och friidrott.

Har du någon favoritidrott som du helst skriver om?
– Nej, det kan man inte ha i det här jobbet. Vilket uppdrag man än får måste man ägna det samma intresse och försöka behandla alla på samma sätt.

Vilket lag har stört förutsättningar att ta sig till allsvenskan, Falkenbergs FF eller Varbergs Bois?
– Den klubb som har mest pengar. 2013 kommer troligtvis Varbergs Bois omsätta lite mer. Men idag känns det som om klubbarna är på ungefär samma nivå

Slutligen, lycka till med det nya jobbet.
– Tack så hemskt mycket, det var hedrande att du gör den här intervjun som själv var sportchef på HN på 1980-talet.

Lär mer om Falkenbergs FF här