Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Kramer, Sävedalens AIK, är klar för inne-VM i Birmingham 1–4 mars. Arkivbild.

Ny svensk kvintett till inne-VM

Den svenska truppen till inomhus-VM i friidrott 1–4 mars växer. Stavhopparen Angelica Bengtsson, 800-meterslöparen Andreas Kramer, häcklöparen Elin Westerlund samt höjdhopparna Erika Kinsey och Sofie Skoog får åka till Birmingham.

Kvintetten har blivit inbjuden till inomhus-VM av internationella friidrottsförbundet, IAAF, trots att de inte har klarat kvalgränserna i vinter.

Kramer klarade kvalgränsen ute i somras men inte ännu inne i vinter. Bengtsson har inte tävlat inomhus, men hoppade 4,65 utomhus i somras.

"Angelica har visat att hon är en bra mästerskapshoppare. Hon var tia på VM i somras. Dessutom har hon haft en bra träningsbakgrund den här vintern. Hon skulle ha varit med på Nordenkampen för några veckor sedan men fick problem med en tumme. Men den har läkt nu", säger förbundskapten Karin Torneklint till Svenska friidrottsförbundets webbplats.

När det gäller Erika Kinsey och Sofie Skoog blir det precis som för Bengtsson final direkt, eftersom IAAF valt att ha ett startfält på tolv deltagare i hoppgrenarna.

Båda svenskorna var med i Portland för två år sedan och båda hoppade då 1,93 meter – vilket gav en femteplats för Skoog och en åttondeplats för Kinsey.

"Det känns som att jag har mer att ge den här säsongen. Och nu har jag två chanser att verkligen visa det. Hade känts så snopet att avsluta säsongen med 1,91", säger Skoog som, liksom Kinsey, deltar på höjdgalan i Glasgow på söndag.

Elin Westerlund, 60 meter häck, blev sist in i den svenska truppen som består av totalt 14 friidrottare.