Karl-Johan Johnsson har förpassats till bänken i Guingamp.
Karl-Johan Johnsson har förpassats till bänken i Guingamp.

Ny situation för petad Johnsson

En gång en given förstamålvakt i ett Ligue 1-lag. Ett decembersamtal senare förändrades Karl-Johan Johnssons vardag i Guingamp.

ANNONS
|

I två och en halv säsong har Karl-Johan Johnsson varit ett självskrivet förstaval mellan stolparna i franska Guingamp.

Men när en klubb inte presterar på planen så är chansen stor att förändringar är antågande.

Något som den svenske burväktaren fick erfara i slutet av förra året när han hade ett samtal med tränaren Jocelyn Gourvennec (som tog över laget i november efter en rad skrala resultat).

Reservmålvakten Marc-Aurèle Caillard räddade tre straffar i en cupstraffläggning mot Nice i december.

Och i efterföljande ligamatch mot Moncao var Karl-Johan Johnsson förpassad till bänken – och där har han fått stanna. Inte ens när Caillard släppte nio (!) mål i en 0–9-förlust mot Paris så blev det någon ändring på det.

ANNONS

"Det är lite märkligt"

- Han (tränaren) sa att jag varit för ineffektiv och inte räddat tillräckligt med bollar. Det är lite tungt men det är bara att jobba på och hoppas få chansen igen, säger svensken.

TT: Köper du förklaringen till petningen?

- Jag vet inte... Både och. Vi gick lite sämre som lag, men sedan tycker jag ändå att de målen som jag släppte in... Det är inga jättemisstag. Jag har gjort ett större misstag och sedan blev jag petad, säger målvakten och fortsätter:

- Innan när vi var med landslaget i november hade jag ett snack med honom. Då sa han att han gillade mig som målvakt och trodde mycket på mig. Det lät väldigt positivt innan. Det är lite märkligt.

ANNONS

TT: Och du har inte hört något mer sedan dess?

- Nej, det var innan vi skulle på semester i december som han bytte inför sista matchen. Sedan dess har vi inte haft så mycket snack.

"Hoppas prestera"

I landslaget är han dock uttagen, precis som Kristoffer Nordfeldt, som inte heller han varit helt given i sitt klubblag (Swansea).

TT: Blir du orolig över landslagsplatsen om det fortsätter så här?

- Så klart. Det klart det är viktigt. Jag vill alltid spela och det känner man redan nu att: "Vi får se om man kommer med". Jag hoppas de vet mina kvaliteter och att jag ändå kan prestera även om jag inte spelat på en och en halv månad.

TT

ANNONS