Lias Andersson är med i Tre Kronors VM-trupp.
Lias Andersson är med i Tre Kronors VM-trupp.

Ny guldjakt för revanschsugen Andersson

Lias Andersson är fri att spela i stora VM – men stängs av fyra matcher i JVM, en turnering han ändå är för gammal för.

ANNONS
|

Ni kanske minns scenerna efter Sveriges förlust i JVM-finalen mot Kanada i Buffalo i januari. En ledsen och besviken Lias Andersson, lagkapten i Juniorkronorna, slängde upp sin silvermedalj på läktaren.

Två dagar före starten av VM i Danmark kom Internationella ishockeyförbundets dom. För Lias Andersson får den inga konsekvenser, däremot för en av lagkamraterna i juniorlandslaget och dess tränarstab.

- Det är tråkigt och det är värre för de andra som inte hade koll på regeln. Jag skulle aldrig göra om det med tanke på vad som hände, säger han efter Tre Kronors första träning på dansk VM-mark.

ANNONS

- Just där och då var jag så förkrossad, det var inte riktat mot någon annan än mig själv. Inte mot IIHF (Internationella ishockeyförbundet) eller Kanada, säger han.

Den förre Frölundaforwarden, som blev kvar i Nordamerika och New York Rangers organisation efter JVM, ser ut att ta en plats i Tre Kronors VM-trupp och hoppas på bättre utdelning i Köpenhamn.

- Man har ett jäkla revanschsug sedan JVM, det är verkligen en sporre att ta vara på den här chansen och kämpa för ett guld, säger han.

Köpenhamn, TT:s utsände

ANNONS