Jonathan Azulay, här i Östersunds röda tröja i en match mot Hammarby, gjorde ett av målen för Norrby i segermatchen mot Örgryte.

Ny förlust för Örgryte i superettan

|

Efter sju omgångar hade Örgryte sex segrar och en oavgjord match och ledde superettan i fotboll.

Sedan dess har Göteborgslaget fått småsten i maskineriet.

Hemma mot Norrby kom den tredje förlusten på de sex senaste matcherna, 1–2, och därmed riskerar Öis att halka ned till femte plats när den 13:e omgången är färdigspelad.

Jonathan Azulay, som spelade i Örgryte 2013, och Adam Eriksson gav Norrby en 2–0-ledning före paus och då spelade Jacob Ericssons mål i den 73:e minuten ingen roll.

I botten av tabellen fortsätter Värnamo att sladda. Hemma mot Frej kom säsongens tionde förlust, 1–2. Peter Nsima gav bortalaget ledningen i den tredje minuten, Pär Cederquist kvitterade på straff men i början av andra halvlek ordnade Martin Falkeborn tre poäng för Frej, trots att Täbylaget fått Marcus Hansson utvisad efter 33 minuter.

Fyra olika målskyttar ordnade tre poäng för Öster i bortmötet med Gefle, 4–2, och Brage vann borta mot Landskrona med 2–1.