Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Numera spelar Napoli sina matcher på Stadio Diego Armando Maradona.
Numera spelar Napoli sina matcher på Stadio Diego Armando Maradona. Bild: Alessandro Garofalo

Nu har Maradona fått sin arena

Redan samma dag som Diego Maradona dog lyftes frågan om att döpa om arenan efter klubbikonen av både Neapels myndigheter och stadens fotbollsklubb Napoli.
Nu är namnbytet genomfört och Napoli kommer från och med idag att spela sina hemmamatcher på Stadio Diego Armando Maradona.

Hela stadens styre var överens om att skriva under beslutet, skriver de i ett uttalande.

"Han var den bästa fotbollsspelaren genom alla tider. Med sin oändliga talang och magi ärade han Napoli i sju år" skriver man i ett uttalande.

Maradona, som avled i förra veckan efter att ha drabbats av hjärtstillestånd, ledde klubben till dess hittills enda ligatitlar, 1987 och 1990.

– Diego är oförglömlig och odödlig med sina gärningar, sade Neapels borgmästare Luigi De Magistris tidigare om stadens hjälte.

Första matchen att spelas på Stadio Diego Armando Maradona är Europa Leaguematchen mot Alexander Isaks Real Sociedad den 10 december.

Men alla är inte nöjda med det nya namnet. Enligt lokaltidningen Il Mattino har en grupp präster tidigare i veckan skrivit till Neapels ärkebiskop Crescenzio Sepe och bett honom stå upp mot namnbytet. Arenans tidigare namn, Stadio San Paolo, döptes efter aposteln Paulus.

"Stadio San Paolo bör vara döpt efter helgonet som gav oss Jesus" skriver prästerna.

"Det skulle vara okej att döpa arenan till San Paolo-Maradona. Det hade varit en bra kompromiss mellan vår tro och att hylla mästaren."