Norvalla får hålla ett extra öga på Emma Sjödahl

INFÖR KVALET TILL DIV 1 25 mål på 18 seriematcher. Av en 20-åring. Emma Sjödahl heter tjejen som IF Norvalla måste hålla ett extra öga på i dagens ödesmatch. - Jag vet inte om jag är stjärnan? Vi har många tongivande spelare, säger Vittsjö GIK:s forwardstalang.

ANNONS
|

VITTSJÖ. Vittsjö ligger längs väg 117 mellan Hässleholm och Markaryd.

I bygden bor 2 600 invånare och mest känd är orten för att ha fostrat landslagsstjärnorna Fredrik Ljungberg och Nilla Fischer.

- Nilla spelade här innan jag kom hit, men Fredrik måste väl bara ha varit pojklagsspelare när han var här, säger Emma Sjödahl till HN.

I somras sköt Emma Vittsjös F 19-lag till seger i Gothia Cup.

Och nu har även damlaget ett kanonläge när man går in i division 1-kvalet mot Norvalla, som redan förlorat sin första match mot Byttorp (1 - 2).

- Vinner vi så är vi ju klara, men jag tror det blir en svår match, säger Emma, som tackat nej till anbud både från Kristianstad och Stattena.

ANNONS

- Jag funderade mycket, men det kändes ändå bäst att stanna. Jag trivs så bra i Vittsjö, säger hon.

Och Vittsjö synkroniserar perfekt med Emma.

Laget har inte förlorat en enda match på hela säsongen, undantaget Karlskrona i Svenska cupen (walk over).

I serien blev det 16 vinster och två oavgjorda matcher. Och plus 49 i målskillnad!

- Vi vill ju gärna slippa dem! Så jag hoppas Vittsjö går upp, erkänner Tina Fredriksson, huvudtränare i Lindsdal IF, som kom tvåa i serien - 15 poäng bakom.

Tina beskriver Vittsjö som ett starkt 4 - 4 - 2-lag över hela banan.

- Vi har i alla fall inte upptäckt så många svaga punkter. Emma på topp är duktig. Dessutom har de Mia Carlsson, en flicklandslagsspelare på vänsterbacken och Erika Pettersson på högermittfältet och det är via henne som många uppspel går, berättar Fredriksson.

Tony Helm tränar Vittsjö för fjärde året i rad. Inför Norvalla-matchen har han haft en del att fundera på.

- Det är ju förkylningstider. Jag vet inte hur pass dåliga de är, men vi har saknat tre-fyra spelare, sen vet jag inte, de kanske har stannat hemma av säkerhetsskäl, säger Helm.

Å andra sidan har Vittsjö haft god tid på sig att ladda för kvalet.

ANNONS

- Vi har ju varit klara väldigt länge. Jag tror inte ens fem veckor räcker, så frågan är var vi står.

En lagledare spionerade på Byttorp mot Norvalla, men Tony själv fanns inte på plats.

- Vi kör vår spelidé. Håller den inte så håller den inte, men visst, det känns som vi har fördel. Norvalla kan ju inte gå för något annat än tre poäng. Skulle det bli oavgjort räcker det ju med att vi spelar lika mot Byttorp. Inte för att kalla det uppgjord match, men visst kan man ligga och bevaka i en sån match, säger Tony.

Norvallas tränare Janne Gustavsson mönstrar sitt bästa lag. Det inkluderar målvakten Michaela Karlsson.

- Jag tycker hon fick ta oförtjänt mycket kritik sist. Jag menar, visst gjorde hon en tavla, men hon har också gjort 18 kanonmatcher för oss, säger Janne.

Byttorp vann inte bara kvalmatchen mot Norvalla, man tog också hem den extra straffläggningen efteråt. Så skulle alla matcher i gruppen sluta 2 - 1 ligger Norvalla ändå risigt till.

Fast det bryr sig förstås inte Emma Sjödahl om:

- Vi vill så gärna gå upp nu när vi haft ett sånt fantastiskt bra år. Det är synd att man ska behöva kvala när man vinner serien.

ANNONS
ANNONS