Frölundas Mats Rosseli Olsen jublar efter sitt andra mål för kvällen i Frölundas 4–1-seger mot Örebro. Rosseli och hans norske landsman Mattias Nørstebø avgjorde matchen med tre mål under de sju sista minuterna.

Norska mål gav Frölunda segern i jämn kamp

När Frölundas bäste målskytt fick hjälpas av isen med en befarad skada, klev lagets två norrmän fram och ordnade tre poäng mot Örebro. Mats Rosseli Olsen gjorde två mål och Mattias Nørstebø ett när Frölunda ryckte från 1–1 till 4–1 under matchens sju sista minuter.

|

Örebro var ett av SHL:s mest formstarka lag, med fem raka trepoängare. Närkingarna har också vunnit två hemmamatcher mot Frölunda under vintern (den ena med 7–1). Men i Göteborg har Frölunda vunnit de åtta senaste mötena med Örebro.

Torsdagens match var jämn i två perioder, med lite vassare chanser för Örebro att göra ett andra mål. Men Johan Mattsson var bra i Frölundas målbur, och fick hjälp av ribban när Glenn Gustafsson sköt i bra läge.

Tredje perioden blev dock Frölundas. Men allt som hände var inte positivt.

Fagemo leddes ut

Samuel Fagemo är göteborgarnas bästa målskytt denna säsong med 13 mål i SHL. Men vid 7.41 i sista perioden fick han en smäll mot huvudet i en olycklig krock, föll mot isen och blev liggande innan han hjälptes ut till omklädningsrummet.

Frölunda ville efter matchen inte säga något om hur det gått med 18-åringen.

- Den typen av smällar gör vi ingen större bedömning av samma dag, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Om Samuel Fagemo blir borta ett tag är det ett stort minus för Frölunda – och i första hand tråkigt och jobbigt för honom själv, så klart.

Det finns dock andra som kan avgöra för Frölunda. Lagets två norrmän, till exempel.

Mats Rosseli Olsen sköt 2–1 i en kontring med 6.32 kvar att spela. Backen Mattias Nørstebø, nyss tillbaka från skada, ordnade 3–1 med säsongens första mål. Sedan ökade arbetsmyran Rosseli till 4–1 i öppet mål med sitt femte mål för säsongen.

- Godkänt, men vi skulle velat spela bättre i de två första, säger Mats Rosseli OIsen om matchen.

Små marginaler

Glenn Gustafsson i Örebro talar om små detaljer som avgör.

- Det var en tajt match. Jag tycker vi spelar bra, säger Gustafsson.

Örebro är fortfarande fem poäng från en placering som leder till åttondelsfinal, och har nio poängs marginal till Mora under kvalstrecket.

TT: Tittar ni mest uppåt eller neråt i tabellen?

- Jag vet inte vad man ska göra. Vi får ta match för match och spela in så många poäng som möjligt, säger Glenn Gustafsson.