AIK:s Tarik Elyounoussi gjorde ett av Norges mål mot Rumänien.

Norge tappade segern – Spanien vann

|

Norge tappade en 2–0-ledning mot Rumänien till 2–2 i EM-kvalet i fotboll. Rumäniens kvittering kom två minuter in på tilläggstid då Claudiu Keserü gjorde sitt andra mål för kvällen.

AIK:s Tarik Elyounoussi gjorde 1–0 sedan Martin Ødegaard skjutit på ett rumänskt ben och Elyounoussi stött den rullande bollen in i mål. Han firade målet genom att visa upp sin undertröja, som var en hyllning till den nyligen bortgångne Lennart Johansson med texten "RIP Lennart".

Ødegaard gjorde sedan 2–0.

Norge har därmed bara två poäng efter tre matcher, 3–3 mot Sverige var den första poängen, och har bara Färöarna efter sig i EM-kvaltabell F.

Spanien, som besegrade just Färöarna med 4–1, toppar med Sverige som tvåa. Sergio Ramos och Jésus Navas gjorde tidiga spanska mål. Klæmint Olsen reducerade efter en hörna efter en halvtimmes spel. Fyra minuter senare gjorde den färöiske målvakten Teitur Gestsson självmål då Iscos skott tog i stolpen. Bollen studsade sedan på målvakten och in i mål. José Gayà satte 4–1-målet i andra halvlek.