Gustav Svensson, Kristoffer Nordfeldt och Pontus Jansson under torsdagens landskamp i fotboll mellan Österrike och Sverige på Generali Arena.
Gustav Svensson, Kristoffer Nordfeldt och Pontus Jansson under torsdagens landskamp i fotboll mellan Österrike och Sverige på Generali Arena.

Nordfeldt: Målet folk kommer att prata om

Kristoffer Nordfeldt fick en halvlek för att visa upp sig. Då gjorde han ett tidigt misstag.

ANNONS
|

Matchen på Generali Arena i Wien var bara elva minuter gammal när Kristoffer Nordfeldt stod för misstaget.

- Jag har bara sett det jättesnabbt i omklädningsrummet efter matchen, och det känns som att jag ska göra det bättre, sade han.

- Jag tycker jag pratade rätt tydligt. Sedan om det är olyckligt eller dåligt att jag träffade Filip, det måste jag se flera gånger för att säga.

ANNONS

Målvakten reagerade sent på David Alabas inlägg men klev till slut ut och fram för att boxa bort bollen. Agerande blev inte bättre än att han träffade medspelaren Filip Helander och bollen studsade retligt in i Sveriges mål.

- Den fick nog en touch på Ken (Sema), tror jag, när den kom in. Men känslan jag har nu är att jag borde ha gjort bättre, sade Nordfeldt.

- Det är jättetråkigt att släppa in mål, på sättet det tillkommer och när man själv är inbladad. Det blir det inte roligare av.

Filip Helander om situationen:

- Det gick rätt snabbt där. Jag följde min markering och sedan blev det lite oturligt, bollen studsade på mig och in i mål. Jag såg bollen egentligen inte, sade han.

ANNONS

- Det är sådant som händer i fotboll.

I andra halvlek pricksköt David Alaba, mellan Gustav Svensson och Emil Krafth och till vänster om målvakten Karl-Johan Johnsson, 2–0 och säkrade segern inför hemmapubliken.

För Sveriges del väntar närmast Nations League-premiären mot Turkiet på måndag.

Wien, TT:s utsände

ANNONS